Despre mine

Adrian

sunt un crestin

Blogs Home » Spiritualitate » Esoteric » VETI CUNOASTE ADEVARUL, ADEVARUL VA VA FACE LIBERI

VETI CUNOASTE ADEVARUL, ADEVARUL VA VA FACE LIBERI

GOD BLESS YOU!!!Articole Blog

01. Despre noi - Aug 15, 2019 10:08:00 PM


crestiniNe numim CRESTINI si consideram ca acest lucru este indeajuns, precum ne arata si apostolul Pavel: “Pentru intaia oara, ucenicilor li s-a dat numele de crestini...” (Faptele Apostolilor 11;26).
Nu dorim sa iesim in evidenta ci doar sa impartasim ceea ce Dumnezeu ne-a lasat prin Cuvantul Scripturii. Menirea noastra este sa fim gasiti buni de Dumnezeu si nu de oameni, savarsind fapte din credinta fara a deveni fatarnici sau pricina de poticnire in fata celorlalti. 


Traim prin Cuvantul scris atat la nivel teoretic cat si practic, inteles duhovniceste fara a implica o anumita dogma sau un sistem de valori stabilit pe baza unor criterii umane. Biblia are tainele ei care nu pot fi deslusite pana nu se intelege cu adevarat ce presupune sensul duhovnicesc al cuvintelor. Credinta noastra nu presupune practici, ritualuri, semne, minuni, desfasurate in chip vazut, ci are la baza cuvintele apostolului Pavel: "Pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele ce nu se vad; caci lucrurile care se vad, sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad, sunt vesnice." (2 Corinteni 4;18)


De asemenea, in inchinarea noastra fata de Dumnezeu, nu consideram ca este necesara o anumita cladire, caci cladirea in sine, ca si reprezentare a Adunarii, nu reprezinta decat o slabiciune, care intareste vorbele Mantuitorului: “ca sa vedem si sa credem...” (Marcu 15;32), insuflandu-i astfel credinciosului ideea ca el depinde de acea cladire si nu de Duhul Sfant. Fiecare crestin trebuie sa fie in armonie, atat din punct de vedere teoretic cat si practic, in toate faptele sale de viata, reperul fiind dragostea agape, descrisa de apostolul Pavel, in Intaia sa Epistola catre Corinteni, capitolul 13. Adunarea reprezinta Trupul lui Cristos in care nu trebuie sa existe pacat. Despre partasia care trebuie sa existe in mijlocul adunarii ne vorbeste Pavel in Intaia sa Epistola catre Corinteni 1;10: 
"Va indemn, fratilor, pentru Numele Domnului nostru Iisus Cristos, sa aveti toti acelasi fel de vorbire, sa n-aveti dezbinari între voi, ci sa fiti uniti in chip desavarsit într-un gand si o simtire." 
Adunarea are rolul de a mentine crestinul si eventual de a-l ajuta sa creasca pe calea credintei insa pentru aceasta toate madularele trebuie sa fie gasite curate.

Va facem cunoscut un lucru foarte important, faptul caci nu facem parte din nici vreo organizatiune religioasa, cult religios, secta, sau vreo alta denominatiune instituita de oameni, ci avem la baza doar Biblia care este Cartea Vietii ori Cuvantul lui Dumnezeu si asa cum am spus la inceput ne numim Crestini, si atat!


INFORMATII UTILE CU REFERIRE LA BLOG:
Nu ne asumam responsabilitatea pentru linkurile care contin imagini sau mesaje obscene ori pornografice. Avem rugamintea sa ne instiintati in momentul in care sesizati astfel de nereguli. Va multumim pentru intelegere. 

La temelia acestui blog se afla Biblia - Cuvantul lui Dumnezeu. 

Va aducem la cunostinta ca pe acest blog veti putea gasi multe traduceri vechi si noi ale Sfintei Scripturi, precum si linkuri sau softuri biblice de unde puteti descarca sau vizualiza Biblia in diverse limbi, dictionare sau harti biblice. Deoarece multe dintre bibliile prezentate pe acest site precum si alte documente nu pot fi deschise decat in format PDF, va rugam sa descarcati si sa instalati programul Adobe Acrobat Reader : Acrobat Reader DOWNLOAD 
IMPORTANT! Pentru a comenta postarile din acest Blog, accesati TITLUL POSTARII RESPECTIVE! 
 Va aducem la cunostinta ca pe blogul nostru am lasat spatiu pentru reclame de la Google prin serviciul Adsense. Acest fapt nu este pentru a ne servi noua in favoarea vreunui castig de ordin material. Departe de noi acest gand. Mantuitorul ne spune "fara plata am primit fara plata sa dam...fara a avea vreun castig din propovaduirea Cuvantului!". 
Prin intermediul publicitatii Google oricine va accesa reclamele respective prin fiecare click am setat in mod automat a aduce vizite cat mai multe pe site, automat fiecare click generand si atragand noi vizitatori pe site, ceea ce este demonstrat si prin numarul mare de vizite zilnice pe blog, numarul vizitelor apropiindu-se de 5 milioane, timp de 10 ani de cand este infiintat blogul. 
Avem bucuria ca putem face cunoscut cat mai mult Cuvantul lui Dumnezeu!
Acest Blog ne reprezinta. Priviti-ne asa cum suntem. © Toate drepturile rezervate. Articolele ce se află pe acest blog sunt scris de noi. 
Articolele/fotografiile nu pot fi publicate sau reproduse parţial sau integral sub nicio formă fără permisiunea noastra! Conform legii 8/1996, cu modificările acesteia, deţin drepturile de autor asupra articolelor publicate pe blog. Prin urmare, este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuirea parţială, integrală sau modificarea fără acordul scris al autorului. 
Autori: Adrian si Camelia
Ne cerem scuze in cazul in care apar greseli de ortografie in anumite scrieri pe blog.

02. Raul reprezinta a treia parte dintr-un intreg - Aug 15, 2019 10:07:00 PM
Raul reprezinta  a treia parte dintr-un intregSe cunosc exact doua forte; doua puteri: BINELE si RAUL! Nu exista o a treia forta, nu exista cale de mijloc! Exista doar doua categorii de oameni si anume: cei ce vor fii mantuiti si cei vor fii nemantuiti. Bineniteles, dupa aceasta viata cand fiecare va primi dupa faptele bune sau rele ce au avut sa le faca in aceasta viata traita acum pe acest pamant.

 Acum, desigur se ridica intrebarea, care este criteriul de baza, prin care se va stabili de catre Dumnezeu cine va intra in categoria celor mantuiti si cine va intra in categoria celor nemantuiti? Dumnezeu este Drept!, ca atare totul se va face pe principiul Dreptatii lui Dumnezeu!

Aceasta dreptate rezulta din trecerea prin "sita" BINELUI sau RAULUI.  

Care sunt sansele pentru om in general in aceasta viata si care este "procentajul" prin care se poate stabili in ce parte se afla si cat si de ce este atat de greu ca un crestin sa ajunga la mantuirea sufletului? Aici, cu referire la greutatea din punct de vedere uman, fiindca din punct de vedere duhovnicesc reprezinta o bucurie si este usor pentru un crestin ce se gaseste pe calea lui Dumnezeu. Pe principiul: intotdeauna cel drept va duce lupta cu raul pe cand cel nedrept este deja al raului...

RAUL REPREZINTA A TREIA PARTE DINTR-UN INTREG!
Mantuirea inseamna salvarea la cer, ceea ce este nefiresc sa afirmam ca, inca din aceasta viata ne putem considera  deja mantuiti. Mantuirea inseamna a fi desavarsit, a fi perfect, ceea ce in aceasta viata este imposibila pentru un om. In aceasta privinta  putem vorbi doar despre Mantuitorul sau oamenii sfinti care au umblat cu Dumnezeu. Putem afirma doar ca, tindem spre mantuire si putem elimina si pleca din aceasta viata fara cat mai mult rau si a acumula cat mai mult bine.
Se poate intelege de ce este mult mai greu in aceasta viata pentru un om a lupta cu raul pentru a ajunge spre mantuire, si de ce este foarte usor in aceasta viata pentru un om in a-si pierde partea (sfertul) de bine, pentru a-si pierde mantuirea. 

Pentru ca tot ceea ce ne inconjoara si tot ceea in ce traim in aceasta viata, se incadreaza in acest "INTREG" din care a treia parte reprezinta raul si o parte reprezinta binele. Tot ceea ce se vede, ce ne inconjoara, materia, timpul, spatiul, tot ceea ce simtim, vedem, traim, tot ceea ce cunoastem, orice, absolut orice se afla in aceasta viata trecatoare se regaseste in acest INTREG! 
Mantuitorul ne instiinteaza ca nu face parte din aceasta lume si ca nu are nimic din ea, ba mai mult ne avertizeaza ca toate imparatiile acestei lumi sunt in slujba lui satan, ale caror stapanitor este! Toata caderea creatiei din Cer, dupa aparitia pacatului si caderea iminenta si aruncarea lui Satan din Cer, descrisa in Apocalipsa cap.12, sau in Ezechiel cap. 28, ne arata ca aceste lucruri s-au intamplat inaintea aparitiei omului, al acestui pamant, a materiei timpului si al spatiului, si cum pe baza dreptatii lui Dumnezeu TOT CE A INSEMNAT A TREIA PARTE A RAULUI DECAZUT IN CER, a fost scos afara din Cer si aruncat acum aici in acest Univers  material si implicit in aceasta viata pentru ispasirea pedepsei! 
Aceste lucruri sunt incontestabil si inevitabil relatate in Cartea Vietii care este Cuvantul lui Dumnezeu:

Ingerul dintai a sunat din trambita. Si a venit grindina si foc amestecat cu sange, care au fost aruncate pe pamant: si a treia parte a pamantului a fost ars, si a treia parte din copaci au fost arsi, si toata iarba verde a fost arsa. (Apoc.8:7)

Al doilea inger a sunat din trambita. Si ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare: si a treia parte din mare s-a facut sange, (Apoc.8:8)
si a treia parte din fapturile care erau in mare si aveau viata au murit, si a treia parte din corabii au pierit. (Apoc.8:9)
Al treilea inger a sunat din trambita. Si a cazut din cer o stea mare, care ardea ca o faclie; a cazut peste a treia parte din rauri si peste izvoarele apelor. (Apoc.8:10)
Steaua se chema "Pelin"; si a treia parte din ape s-au prefacut in pelin. Si multi oameni au murit din pricina apelor, pentru ca fusesera facute amare. (Apoc.8:11)
Al patrulea inger a sunat din trambita. Si a fost lovita a treia parte din soare, si a treia parte din luna, si a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele sa fie intunecata, ziua sa-si piarda a treia parte din lumina ei, si noaptea de asemenea. (Apoc.8:12)
Si cei patru ingeri, care stateau gata pentru ceasul, ziua, luna si anul acela, au fost dezlegati, ca sa omoare a treia parte din oameni. (Apoc.9:15)
A treia parte din oameni au fost ucisi de aceste trei urgii: de focul, de fumul si de pucioasa care ieseau din gurile lor. (Apoc.9:18)
Cu coada tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamant. Balaurul a stat inaintea femeii, care statea sa nasca, pentru ca sa-i manance copilul, cand il va naste. (Apoc.12:4)


Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care insala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui. (Apoc.12:9)
Si am auzit in cer un glas tare, care zicea: "Acum a venit mantuirea, puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Lui; pentru ca parasul fratilor nostri, care zi si noaptea ii para inaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. (Apoc.12:10)

Ce concluzii putem trage din toate acestea? Cat de greu este pentru un om pentru a se salva spre mantuire in aceasta viata! Sa gandim; venim aici pe pamant in viata, mai apoi cunoastem, dupa care datorita cunoasterii, unii urmeazacalea spre rau iar altii spre bine. Cei ce vor cauta pe Dumnezeu vor avea mult de suferit si mult de recuperat, fiindca sfertul acela de bine cu care vine dinainte, trebuie sa salveze a treia parte care este cazuta sub puterea raului, pentru a se salva, intreg si curat. Cei ce nu il vor cauta pe Dumnezeu isi vor pierde atat de repede acel sfert de bine pe care il mai au, cu care vine, fiindca a treia parte de rau care ii va domina, va absoarbe foarte usor putinul de bine, rezultand intregul cazut sub puterea raului. 
La toate acestea sa nu uitam de aspectul Cunoasterii, la care in totalitate contribuie de fapt "UNEALTA (MIJLOCUL)" de inselare a lui satan asupra omului si anume: POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI, din care Dumnezeu a interzis omului sa nu se atinga de acesta! De ce a interzis Dumnezeu omului sa ia din acel pom daca in el era si Binele? Afirmand ca luind din el va muri negresit!?...

Pentru faptul ca Pomul Cunostintei B/R este compus:  a treia parte rau si o parte bine!
Se poate citi si aici ce reprezinta Pomul Cunostintei Binelui si Raului in mare parte accesand acest link text.03. TRUP - SUFLET - DUH - May 25, 2019 11:24:00 PM
TRUP - SUFLET - DUHEste omul compus din trei parti distincte ( TRUP, SUFLET si DUH ), sau doua parti distincte ( TRUP si SUFLET ), asa cum multi percep sau inteleg gresit despre  alcatuirea omului?  Sa vedem ce ne spune Cuvantul lui Dumnezeu despre acestea: "Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos. (1Tes.5:23)."
Vom incerca sa dezbatem in parte aceste parti distincte din care este alcatuit omul cu explicatii si argumente din punct de vedere stiintific, din punct de vedere anatomic si din punct de vedere Biblic.

1. DIN PUNCT DE VEDERE STIINTIFIC si ANATOMIC:
TRUPUL OMULUI (psyche corporal) - este format din sistemul nervos si centrele nervoase, care asigura viata, simturile, reflexele si procesele dinamice ale inimii si a altor organe: respiratia, miscarea, forta muschilor, caldura, foamea, setea, tendintele sexuale, orientarea si echilibrul.


SUFLETUL OMULUI (psyche ) - cu functiile principale ale cunostiintei si moralei, caracterului si comportamentului, al afectivului, al vointei si al atentiei, al omeniei, tolerantei, binelui, bunatatii, sentimentelor, temperamentului. Este dependent de materie si corp si reprezinta aspectul constient al vietii.

DUHUL OMULUI (spiritus) - cu functiile principale ale limbajului si scrisului, ale creatiei si gandirii, ale intuitiei si imaginatiei, ale inteligentei si ale memoriei, ale cunoasterii, prudentei, intelegerii si judecatii. Este identificat cu Divinitatea, deci cu o identitate supranaturala.

2. DIN PUCT DE VEDERE BIBLIC:
TRUPUL OMULUI - din punct de vedere Biblic, putem vorbi si identifica partea de trup a omului ca fiind compusa din carne si sange, cand se vorbeste despre trupul uman in Sfanta Scriptura, facand referire direct la partea vazuta, materiala 100% din care este compus omul. Se poate identifica deasemenea ca si lucrarea a lui Dumnezeu pe pamant in legatura directa cu omul, in general in Vechiul Testament, unde Dumnezeu Tatal a lucrat in mod direct cu poporul evreu, prin jertfe, semne, minuni, prin contact direct si vazut cu prooroci si sfinti. Aspectul de jertfe din Vechiul Testament accentueaza ideea de sange, de trup si de carne. Scoate in evidenta  faptul ca in acele vremuri "credinta" tinea doar de vazut, de materie, ceea ce era in stransa legatura cu omul si aspectul de trup. Deci putem afirma ca Lucrarea Tatalui pe pamant in Vechiul Testament sa asociaza perfect cu partea ce tine de vazut, de materie si de trupul carnal si muritor, unul din cele trei parti distincte din care omul este alcatuit. Sa urmarim ce ne arata Cuvantul lui Dumnezeu despre partea de trup a omului: "Ce spun eu, fratilor, este ca nu poate carnea si sangele sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu; si ca putrezirea nu poate mosteni neputrezirea. (1Cor.15:50)" sau  "Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh si viata. (Ioan.6:63)"
SUFLETUL OMULUI - din punct de vedere Biblic, sufletul reprezinta partea cea mai complexa ca facand parte din om, partea de mijloc care face legatura intre TRUPUL si DUHUL omului. Mai exact putem vorbi ca fiind ceva legat strans de ambele dintre aceste doua parti. Putem vorbi despre cele 5 simturi ale omului ( a vedea, percepție vizuală cu ochii, a auzi, percepție auditivă cu urechile, a mirosi, percepție olfactivă cu nasul, a gusta, percepție gustativ cu limba, a pipăi, percepție tactilă cu pielea ), simturi ce se pot gasi atat in partea de trup, reprezentate de organe, dar si ca si simturi percepute de catre duhul omului. Insa mai exista si alte simturi cum ar fi: ( Simțul termic (termocepția), Simțul timpului (cronocepția), Simțul spațiului, Simțul setei, Simțul foamei, Simțul mâncărimii, Simțul presiunii, Simțul orientării, Simțul durerii (nocicepția), Simțul mișcării (propriocepția), Simțul preaplinului, Simțul nevoii de oxigen, Simțul echilibrului (echilibriocepția), Simțul oboselii ). Deci putem deduce ca este pe de o parte material ( perceput de organe) si pe de alta parte imaterial ( perceput de gandire) ! La fel putem vorbi despre, emotii, sentimente, gesturi...In aceasta privinta putem identifica si gasi in om caracteristicile descrise despre pomul cunostintei binelui si raului:  "Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. (Fac.3:6)" Ca si lucrare a lui Dumnezeu in mod direct cu omul pe pamant, putem vorbi despre Lucrarea Fiului ( Isus Cristos) pe pamant din Noul Testament, in legatura pe care a avut-o cu oamenii atata perioada cat a trait pe pamant. Pentru acest lucru, Mantuitorul este denumit si Mijlocitorul, facand legatura intre om si Dumnezeu, dar "lucrand" prin oameni la partea mai slaba a omului, adica la suflet: "...de Isus, Mijlocitorul legamantului celui nou, si de sangele stropirii, care vorbeste mai bine decat sangele lui Abel. (Evr.12:24)". Mai multe versete Biblice ne arata si ne vorbeste despre suflet, avand sa accentueze atat ca sufletul este partea care face legatura intre trup si duh, intre partea vazuta si partea nevazuta, intre  materie si non materie, intre partea mai slaba si partea mai tare din om si locul unde se da lupta dintre bine si rau, pentru a secastiga omul, sau pentru a se pierde omul!: "Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii. (Evr.4:12)" sau: "Preaiubitilor, va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori, sa va feriti de poftele firii pamantesti, care se razboiesc cu sufletul. (1Pet.2:11)" sau:  "Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena. (Mat.10:28)" sau: "Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau? (Mat.16:26)" sau: "Acum sufletul Meu este tulburat. Si ce voi zice?… Tata, izbaveste-Ma din ceasul acesta?… Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta! (Ioan.12:27)"...precum si multe altele.

DUHUL OMULUI - din punct de vedere Biblic, putem identifica duhul omului ca fiind partea din trup a omului, care nu se poate identifica sau localiza in trup din punct de vedere material. Duhul omului este in stransa legatura cu Duhul Sfant, mai exact cu reprezentarea Divinitatii la nivel de perceptie si putere, vorbind din prisma celor care cred in Dumnezeu. Ca si lucrare pe pamant in legatura cu omul, se poate regasi in Noul Testament, din punct de vedere al Divinitatii fiind reprezentat de catre DUHUL SFANT si numit ca si MANGAIETORUL:  "Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan.16:13)" Din punct de vedere a orcarui om poate fi ceea ce reprezinta, gandirea omului, a inteligentei, a rationamentului. Este 100%  imaterial, nevazut, nepalpabil. Biblia in identifica, il explica si il descrie in urmatorul fel: "In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu. (1Cor.2:11)" sau  "...fiindca nu voi veti vorbi, ci Duhul Tatalui vostru va vorbi in voi. (Mat.10:20)" sau:  "Si daca Hristos este in voi, trupul vostru, da, este supus mortii, din pricina pacatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihanirii. (Rom.8:10)" sau:  "Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa.(Mat.26:41)" sau:  "Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu. (Rom.8:16)" sau:  "Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite. (Rom.8:26)"...precum si in multe alte versete.
Ce este aici de remarcat si de ce mai ales este important a intelege si a invata despre alcatuirea omului in privinta celor trei: TRUP, SUFLET si DUH? Evidentierea unor lucruri cum ari fi: 

- ORDINEA CADERII OMULUI IN PACAT ( despre care vom deschide in discutie, un alt subiect aparte) si

- UNDE SI IN CARE DINTRE ACESTE TREI PARTI DISTINCTE SE DUCE LUPTA INTRE BINE SI RAU, precum si alte multe lucruri prin care putem cunoaste multe alte adevaruri tainice.


TRUP - SUFLET - DUH04. Rugaciunea Tatal Nostru - May 19, 2019 9:30:00 PM
Tatal nostru care esti in CeruriIata, dar, cum trebuie sa va rugati: "Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!" (Mat.6:9)
Rugaciunea catre Dumnezeu este cea mai puternica si profunda legatura dintre om si Dumnezeu. Mantuitorul nostru Cristos, ne invata foarte clar in ce modul in care sa ne rugam:

Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi. (Mat.6:13)

Deoarece rugaciunea reprezinta o legatura unica in taina intre om si Dumnezeu, Mantuitorul accentuiaza faptul ca rugaciunea trebuie sa fie in "ASCUNS". Acest "ASCUNS", inseamna atat faptul ca rugaciunea nu trebuie sa se desfasoare inaintea oamenilor, dar nici in anumite locuri. Mai semnifica si faptul ca acest "ASCUNS" reprezinta legatura unica, diferita si personala a fiecarai persoane cu Dumnezeu. Rugaciunea nu poate si nu are dreptul sa fie la un anumit timp stabilit de catre om. Nu trebuie perceputa ca pe un ritual.
Vom dezvolta si analiza rugaciunea Tatal nostru si adevaratul inteles profund si duhovnicesc, verset cu verset.

"Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau..." - Pentru a nu se face o mare confuzie in aceasta privinta, aici Dumnezeu nu face referire cu precadere la numele propriu al Sau, ci este reprezentarea Fiului Sau Cristos, prin proslavirea Acestuia, fapt ce reiese din urmatorul context Biblic: "Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer s-a auzit un glas care zicea: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!"(Ioan.12:28)

"vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant." - arata pe de o parte Viata vesnica si Slava lui Dumnezeu din Cer, Existentialitatea, Atotputernicia si Slava Imparatiei lui Dumnezeu, precum si faptul ca noi ca si oameni trebuie sa cunoastem ca Dumnezeu are un plan unic, binestabilit cu fiecare om in parte, inainte ca sa venim pe acest pamant. Daca se afirma ca Voia Tatalui sa fie indeplinita atunci aceasta "VOIE" reprezinta ceva dinainte stabilit. Acest lucru reprezinta "SFATUL" lui Dumnezeu. De aici intelegem si faptul ca totul este predestinat si binestabilit si ca nimic nu depinde de om, ci tot ceea ce este acum este DAT de la Dumnezeu: "caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale..."(Efes.1:11) . Tot in aceasta ordine de idei a stabilirii dinainte de catre Dumnezeu, a planului sau cu fiecare om in parte, se poate analiza si observa clar si din aceste versete: "Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce avetitrebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi. (Mat.6:8)" sau: "Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe! (Apoc.22:11)"

Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; - Doua aspecte foarte importante putem descoperi in acest context. 

1.Painea, despre care se vorbeste in rugaciune!...Sa facem cunoscut care este adevarata seminificatie a acesteia? Intreaga omenire cu siguranta cand se roaga se gandeste si se raporteaza la o intelegere strict materiala, gresita in ceea ce priveste painea. Sa se refere oare Mantuitorul la o paine materiala care sa reprezinte un aliment fara de care omul nu poate supravietui zi de zi?  Care ar fi scopul introducerii in rugaciune a unui element cu o conotatie strict materiala, limitata si raportata la o viata trecatoare, cand intreaga rugaciune face referire la Divinitate si la o intelegere duhovniceasca? Poate, unii chiar nu cunosc pe buna dreptate despre acest aspect al painii in rugaciune. Daca ar fi atat de importanta aceasta paine materiala ca si aliment, iar noi sa ii cerem lui Dumnezeu acest aliment fara de care nu am putea supravietui, atunci Fiul il va contrazice pe Tatal sau noi intelegem gresit?: "Drept raspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu." (Mat.4:4), sau ce ne invata Mantuitorul cu privire la problemele materiale ale vietii noastre: "De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? (Mat.6:25)." Adevarata reprezentare si intelegere duhovniceasca cu referire la PAINE, se poate transfigura in doua Adevaruri care inseamna acelasi lucru. Mantuitorul nostru Isus Cristos  sau Cuvantul lui Dumnezeu: "Isus le-a zis: "Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine nu va flamanzi niciodata; si cine crede in Mine nu va inseta niciodata. (Ioan.6:35)" - reprezantand Adevarata PAINE, si "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu."  - reprezentand Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvant care devine "HRANA" noastra.

2. Astazi, despre care se vorbeste in rugaciune!... Nu putem afirma ca ne rugam lui Dumnezeu doar astazi si ca ii cerem o hrana cum ar fi o paine materiala, pentru ziua prezenta in care ne aflam. Dumnezeu ne spune: "propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura. (2Tim.4:2)" - unde se deduce ca nu exista un timp anume, sau un loc anume cand sa ne rugam ori sa vorbim despre Cuvantul Sau! Expresia " la timp si nelatimp", anuleaza ideea ca ar trebui sa ne rugam intr-un anume timp, ci oricand avem nevoie de Dumnezeu, atat pentru cereri cat si pentru multumiri. Apostolul Pavel ne indeamna: "Rugati-va neincetat. (1Tes.5:17)". ASTAZI reprezinta ODIHNA vesnica in care trebuie sa intram si noi, o odihna in care trebuie sa ne aflam tot timpul, fiind vorba despre odihna lui Dumnezeu, care este Dragostea. Aceasta este adevarata semnificatie a acestui ASTAZI din rugaciunea Tatal nostru si nu o zi calendaristica ca si timp limitat la 24 de ore...Se poate citi despre adevarata zi de odihna care reprezinta acest ASTAZI!: "El hotaraste din nou o zi: "astazi" - zicand, in David, dupa atata vreme, cum s-a spus mai sus: "Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile!" (Evr.4:7)
"...si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau." - unde se poate observa ca rugaciunea Tatal nostru face referire doar la crestini, la cei ce cred mai mult sau mai putin in Dumnezeu, total opus fata de lumea care se afla sub puterea pacatului. Fapt care se deduce din mai multe aspecte; Aici se vorbeste despre greseli si nu despre pacate. Putini sunt cei ce fac sau cunosc diferente intre acesti doi termeni : PACAT si GRESEALA, desi din punct de vedere Biblic se face aceasta diferenta, intre cei ce cred in Dumnezeu si pot face greseli si cei ce nu cred in Dumnezeu si comit pacate. In primul rand diferenta o gasim aici: "Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre (Efes.2:1)". Orice om poate  a gresit sau a pacatuit inainte sa se afle pe calea lui Dumnezeu, insa dupa ce omul va ajunge cu Adevarat pe calea lui Dumnezeu nu se mai poate pune problema pacatului din nou. Isus a iertat-o pe femeia prinsa in adulter si i-a pus o conditie sa se duca...dar sa nu mai pacatuiasca. Un exemplu elocvent. In rugaciune nu se vorbeste despre pacat ci despre greseala. Se face aceasta diferenta intre lume si crestini!: "Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascutdin Dumnezeu. (1Ioan.3:9)" Un crestin nu mai poate pacatui facand faptele firii pacatoase, ci doar gresi! Rugaciunea Tatal nostru demonstreaza acest lucru. Dumnezeu ne arata care sunt faptele firii pacatoase: "Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide,pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. (Gal.5:19)". Un alt aspect important ne arata insusi Mantuitorul, care dovedeste ca lumea care se afla sub puterea pacatului, nu poate intra sub aspectul rugaciunii:"Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: - (Ioan.17:9)"


"si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau" - unde se arata DREPTATEA LUI DUMNEZEU!...ca Dumnezeu ne asculta rugaciunile si ca cel curat este ascultat de catre Dumnezeu si ca Dumnezeu este Drept si nu ispiteste pe nimeni, ci omul insusi se ispiteste. "Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: "Sunt ispitit de Dumnezeu." Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni. (Iac.1:13)" ... "Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit. (Iac.1:14)"

"Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci." - Putem observa reprezentarea DIVINITATII in absolutul ei!:


  DUMNEZEU TATAL    -   SLAVA  
  FIUL CRISTOS     -   IMPARATIA  
  DUHUL SFANT       -   PUTEREA    AMIN.  


05. Pomul Cunostintei Binelui si Raului - Apr 15, 2019 3:06:00 PM

Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.(Fac.3:6)

Orice om are cu siguranta minime cunostinte despre acest "POM" al Cunostintei Binelui si Raului, indiferent ca se numeste crestin, ca face parte din sistemul religios creat de catre om, ori crede mai putin sau deloc in Divinitate. Sa observam cu atentie ce ne spune Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu in careta facerii despre acest POM, ori mai exact sa specificam ca este vorba despre "DOI POMI", ( pe care cade accentul ), ce sunt descrisi in urmatorul verset"Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului. (Fac.2:9)


Daca lumea este obisnuita in a crede ca este vorba despre pomi reprezentati la nivel material, vizibil, adica asa cum percepem noi ca si oameni un pom din materie lemnoasa, atunci se ridica intrebarea:

Daca Pomul Cunostintei Binelui si Raului ar fi insemnat un pom din lemn care da fructe pentru hrana umana, atunci de ce nu poate cineva descrie, ori identifica ori demonstra natura din punct de vedere material al Pomului Vietii, aratandu-se exact in context, ca Pomul Vietii era in acelasi loc cu Pomul Cunostintei Binelui si Raului, in gradina cea din Eden?


In alta ordine de idei, daca acest "Pom" al Cunostintei Binelui si Raului, ar insemna doar reprezentarea unui pom banal fructifer, de ce ar mai fi denumit AL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI ???

Domnul Dumnezeu a zis: "Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand binele si raul. Sa-l impiedicam, dar, acum ca nu cumva sa-si intinda mana, sa ia si din pomul vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci." (Fac.3:22)

Cum poti cunoaste Binele sau Raul mancand doar dintr-un fruct banal asa cum intreaga lume cunoaste acest aspect care este total gresit in adevarata lui intelegere pur duhovniceasca? Sa ne limitam oare in a gandi doar in a observa inaintea noastra um pom banal fructifer, fiindca este mai simplu de perceput asa? Nicidecum nu se pune ideea unui fruct mai ales ca reprezentare a unui MAR, asa cum intreaga lume a fost obisnuita sa il perceapa, ci este vorba despre un ROD, ceea ce este cu totul si cu totul, altceva.


Astfel a izgonit El pe Adam; si la rasaritul gradinii Edenului a pus niste heruvimi, care sa invarteasca o sabie invapaiata, ca sa pazeasca drumul care duce la pomul vietii. (Fac.3:24)

Iar pe urma se ridica intrebarea de ce sa ii interzica Dumnezeu omului, dupa caderea in pacat, pe de o parte sa nu ajunga la Pomul Vietii, daca a luat din rodul Pomului Cunostintei Binelui si Raului, si de ce sa ii interzica Dumnezeu omului sansa intoarcerii si a salvarii, dupa ce a cazut in pacat?

"dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el vei muri negresit." (Fac.2:17)

Atunci li s-au deschis ochii la amandoi; au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele.(Fac.3:7)

La ce fel de moarte se refera Dumnezeu, daca dupa ce au luat din "POM" atat Adam cat si Eva, au trait in continuare ...fiind izgoniti doar afara din acea gradina din Eden? Si de ce li s-au deschis ochii doar dupa ce au "luat" din "POM" , reiese ca inainte erau fara vedere, din punct de vedere fizionomic...??? Se contrazice Dumnezeu mai ales cand spune ca inainte de caderea in pacat "femeia a vazut ca pomul era placut de privit..."???


Se ridica multe intrebari ce nu vor putea gasi niciodata un raspuns care sa poata demonstra ca in gradina cea din Eden, este vorba doar despre o descriere ce dovedeste existentialitatea unor pomi de natura materiala, vazuta, palpabila. Sa fim logici si drepti in gandire, fiindca nu putem ALEGE unele aspecte din punct de vedere intelese material, din contextul caderii omului in pacat in gradina cea din Eden, iar altele ce nu pot fi explicate si nu au nici un fel de logica, material vorbind, sa aruncam simpla zicala: "acestea se inteleg spiritual..."

DA! asa cum am aratat in imaginea de inceput a acestei postari, nicidecum nu este vorba despre un POM ori POMI din punct de vedere material, vizibili, palpabili, ca si un obiect! Atentie! A nu se face o mare confuzie, ca acest POM al Cunostintei Binelui si Raului, ar fi exact ca cel reprezentat in imagine! Este vorba doar despre o " asemanare, o descriere, o idee, o inchipuire...", care sa dea un aspect ce ar reprezenta " un pom" total opus a ceea ce fals se crede a fi, adica un POM care doar ca a existat candva si atat. Ci faptul ca el este PREZENT si EXISTA, de la inceputul omenirii si pana la sfarsitul acesteia. Ca fiecare om TRECE prin acel episod al caderii omului in pacat, si nu doar Adam si Eva asa cum gresit se intelege! Nu un POM in sine ca si obiect material.

dar...

POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI este reprezentat de tot acest sistem material, ca si materie, timp, spatiu, ca si ciclu viata-moarte, ca si reprezentare a pacatului, a lumii si a lucrarilor derivate din lume, un "POM" prin care si de care ne lovim zi de zi in aceasta viata, care are la baza elementul primordial si anume: CUNOASTEREA!
CUNOASTEREA ESTE ADEVARATA REPREZENTARE A POMULUI CARE DERIVA DIN INSUSI DENUMIREA LUI!!!

Dumnezeu ne spune: Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; si cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult. (Luc.12:48)

Faptul ca Dumnezeu de vorbeste doar de inchipuirea unui pom, inseamna ca este vorba despre CUNOSTEREA acestei lumi prin care trecem, insa din care nu trebuie sa plecam cu nimic, faptul ca asa cum un pom cand rasare are o singura tulpina, iar pe fondul cresterii acestuia, prin cunoastere apar ramuri si ramuri, ce apoi duc la roade. Tot asa si omul se naste simplu, fara cunoastere, dupa care invatand cunostinta acestei lumi, treptat ne indepartam de Dumnezeu, rodul final fiind PACATUL!

Asadar, fiecare este predispus in a lua din "POM" de cand ne nastem si pana la sfarsitul vietii, toti suntem "Adam si Eva"...nu exista un "POM" care a fost candva, ci exista INTOTDEAUNA UN POM...insa ce este mai important este urmatorul aspect:

Depinde din care "POM" sa luam roade (bune sau rele...), din Pomul Vietii sau din Pomul Cunostintei Binelui si Raului fiindca Dumnezeu ne spune: " Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste. (1Cor.8:1)" si atunci unde putem gasi Dragostea lui Dumnezeu daca nu in Pomul Vietii care este reprezentarea, Dragostei, reprezentarea Fiului lui Dumnezeu care este Cristos.

Faptul ca omul a fost izgonit din gradina si a fost impiedicat sa ia din Pomul Vietii sa traiasca in Veci, reprezinta ca noi ca si oameni, acum, fiecare trebuie sa trecem prin aceasta viata si sa "lucram" adica sa luptam impotriva pacatului, pentru a ne recastiga mantuirea.

06. Relationarea dintre Om si Vietuitoare - Mar 13, 2019 12:55:00 AM

Relationarea dintre Om si VietuitoareSa fie oare intamplatoare existentialitatea a mii de specii de vietuitoare de pe pamant si impartirea acestora in cateva categorii mari si distince intre ele? Sa urmarim cu atentie urmatoarele versete din Biblie care confirma faptul ca vietuitoarele au fost separate de la inceput si aduse si date in grija omului. Aici putem observa 5 mari categorii distincte: 

1. VIETUITOARELE DOMESTICE 
2. VIETUITOARELE SALBATICE 
3. VIETUITOARELE ACVATICE 
4. VIETUITOARELE ZBURATOARE 
5. VIETUITOARELE TARATOARE. 


In urmatoarele versete se regasesc aceste categorii care sunt separate si diferentiate intre ele de catre Dumnezeu: 


Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare si sa zboare pasari deasupra pamantului pe intinderea cerului." (Fac.1:20) 
Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor." Si asa a fost. (Fac.1:24) 
Dumnezeu le-a dat in grija omului avand sa le numeasca diferit, omul fiind implicat direct si raspunzator pentru toate vietuitoarele de pe pamant, rolul lui Dumnezeu ramanand unul secundar in ceea ce priveste vietuitoarele, fapt ce reiese clar din urmatorul verset Biblic: 

Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului; si le-a adus la om, ca sa vada cum are sa le numeasca; si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele. (Fac.2:19) 
Pana aici toate lucrurile bune si normale insa pentru aceasta omului ii revine rolul de a le imblanzi pentru a comunica, pentru a le stapani, pentru a le coordona, dar pentru tóate acestea , dintre toate aceste categorii rezulta sa se stabileasca un LIDER aparte fiecarei categorii ca fiind un bun reprezentant si bun comunicator. 
Toate soiurile de fiare, de pasari, de taratoare, de vietuitoare de mare se imblanzesc si au fost imblanzite de neamul omenesc, (Iac.3:7) 
Cu siguranta multi oameni de-a lungul timpului au sesizat deja acest lucru, dar sa analizam in parte despre “LIDERUL” fiecarei categorii de vietuitoare. 
1. VIETUITOARELE DOMESTICE / CAINELE

Relationarea dintre Om si Vietuitoare
Pentru aceasta categorie, cu siguranta si cu multa usurinta putem sa ii atribuim titulatura de reprezentant, de líder, ca fiind: CAINELE. Dupa cum se stie cainele mai este denumit si cel mai bun prieten al omului, fiindu-i cel mai devotat omului. Nu putem exclude sau minimaliza rolul celorlalte vietuitoare domnestice care vietuiesc in preajma omului, multe altele dintre animalele domestice pot fi imblanzite foarte usor, insa dintre toate cu siguranta CAINELE este principalul reprezentant, lider si bun comunicator din toate punctele de vedere in relationarea directa cu omul. 

Cel mai accentuat aspect de comunicare intre caine si om este: SUPUNEREA. 

2. VIETUITOARELE SALBATICE / MAIMUTA
Relationarea dintre Om si VietuitoarePentru aceasta categorie, cu siguranta si cu multa usurinta putem sa ii atribuim titulatura de reprezentant, de lider ca fiind: MAIMUTA. S-a demonstrat atat din punct de vedere stiintific cat si din punct de vedere psihologic, inteligenta ridicata la maimuta, fapt ceea ce demonstreaza ca cea mai apropiata comunicare intre animalele salbatice si om se regaseste la maimuta. Ca si la prima categorie nu se exclude ca de-a lungul timpului au existat relationari si comunicari sub diferite forme intre om si alte specii din acest regn de vietuitoare salbatice, insa daca este sa gasim si sa atribuim un líder acestei categorii, este cu siguranta maimuta. 

Cel mai accentuat aspect de comunicare intre maimuta si om este: INTELIGENTA.


3. VIETUITOARELE SUBACVATICE / DELFINUL

Relationarea dintre Om si Vietuitoare
Pentru aceasta categorie, cu siguranta si cu multa usurinta putem sa ii atribuim titulatura de reprezentant, de lider ca fiind: DELFINUL. Din aceasta categorie, oricine poate cunoaste si recunoaste ca delfinul, ca si vietuitor subacvatic este cel mai apropiat omului. Acest lucru este demonstrabil prin reprezentatiile de dresaj pe care omul de-a lungul timpului le-a organizat prin concursuri si reprezentatii acvatice in legatura directa cu publicul, pentru a scoate in evidente inteligenta marita a delfinului. Delfinul mai are si rolul si capacitatea de salvator al omului, fapt demonstrat de mulute ori de-a lungul timpului in cazuri in care omul a fost pus sub pericolul inecului ori de a fi salvat si aparat de catre delfin in fata altor specii de pradatori subacvatici. 


Cele mai accentuate aspecte de comunicare intre om si delfin este: INTELIGENTA si DRESAJUL. 

4. VIETUITOARELE ZBURATOARE / PAPAGALUL


Relationarea dintre Om si Vietuitoare
Pentru aceasta categorie, cu siguranta si cu multa usurinta putem sa ii atribuim titulatura de reprezentant, de lider ca fiind: PAPAGALUL. La pasari lucrurile stau putin diferit deoarece acestease se pot separa in doua categorii si anume pasari ce fac parte din salbaticie si pasari ce pot fi numite domestice. Insa nu se cunoaste pana in prezent o alta pasare in afara de papagal care sa comunice in mod direct cu omul, fiind una dintre cele mai apropiate si imblanzite specii de pasari de catre om. Papagalul pe langa faptul ca mai intai memoreaza, apoi descifreaza , iar pe urma comunica prin viu grai direct cu omul, folosindu-se si de metode precum ar fi imitarea. Pentru toate aceste trebuie sa existe la baza o inteligente superioara celorlate pasari. 


Cel mai accentuat aspect de comunicare intre papagal si om este: VORBITUL. 

5. VIETUITOARELE TARATOARE / SARPELE

Relationarea dintre Om si Vietuitoare
Pentru aceasta categorie, ca fiind si ultima, nu putem gasi un anume lider. Aici vorbim exact despre categoria reptilelor, denumite taratoare. Mai mult decat atat putem gasi un dusman al omului ca si reprezentat si anume SARPELE. Dupa cum bine se cunoaste sarpele este ca fiind reprezentantul lui Satan, fapt ce demonstreaza ca nu poate fi prieten al omului, ci decat dusmanul omului. Satan este si dusmanul lui Dumnezeu, deci implicit si al omului, pentru aceasta nu putem sa gasim si sa atribuim vreun lideri pentru animalele taratoare. 

Nu exista nici vreun aspect de comunicare intre taratoare si om! 
Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana. 

Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul." (Fac.3:14)
07. Despartirea de Lume - Feb 15, 2019 11:12:00 PM
Despartirea de lumeNu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.

Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.

Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac. (1Ioan.2:17)Care este adevarata semnificatie a acestor indemnuri spuse de catre Mantuitorul nostru Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu si cum ne putem verifica daca ne aflam sau nu pe calea cea buna spre Dumnezeu?

Raspunsul il gasim atat de clar printre Cuvintele de Aur ce se regasesc in spusele Mantuitorului.

Ce inseamna mai exact aceasta despartire de lume? Daca este sa ne analizam cu adevarat si profund in sinele nostru ar trebui sa recunoastem ca prímele doua lucruri esentiale care ne duc pe calea credintei spre mantuirea sufletului, este SUFERINTA si DESPARTIREA DE LUME. BinenteleS, in afara de aceste prime doua criterii, se poate vorbi in stransa legatura despre DRAGOSTEA ( Agape) si FAPTELE, fara de care credinta este moarta. Fara lipsa acestora omul este mai mult dacat gol, amagindu-se singur, credinta acestuia insemnand desertaciune.

Ce inseamna aceasta despartire de lume? Sa fugim de lume, sa ne despartim de lume, sa iesim din lume? NICIDECUM. Este pur si simplu a nu fi partasi cu lumea si faptele lumii. Aici este vorba exact despre TRAIRE. Trairea inseamna simtul omului, despre sufletul si duhul omului, unde este trairea ta, unde iti pui sufletul si viata ta : In lumea aceasta si in viata aceasta, sau contrariul?

Credinta, Dragostea, Suferinta, Faptele si alte lucruri asemanatoare cu acestea esentiale mantuirii sufletului omului, nu se pot invata. Acestea tin de trairea interioara a omului si de legatura intima atat fata de Dumnezeu, cat si de aproapele nostru.

Credinta este un Dar de la Dumnezeu, Faptele din credinta completeaza adevarata credinta, Suferinta reprezinta cheia mantuirii, iar despartirea de lume inseamna exact asa cum ne afirma Scriptura: “caci unde ne va fi sufletul nostru acolo va fi si comoara noastra.”


De ce Mantuitorul accentuiaza aceasta despartire de lume? Deoarece intreaga lume zace in puterea celui rau. Aceasta lume din aceasta viata trecatoare se afla sub puterea celui rau fiind insusi IMPARATIA CELUI RAU. Cristos ne avertizeaza puternic despre acest pericol, lumea aceasta reprezentand insusi capcana sufletelor noastre.


Daca nu simtim aceste lucruri si un recunoastem aceste lucrui ori suntem impartiti, o parte din noi traind pentru lumea aceasta si lucrurile ei, iar o alta parte din noi se amageste ca slujeste spre cele ale lui Dumnezeu, credinta este zadarnica si ne mintim pe noi insine. Nu putem sluji la doi stapani, iar Da trebuie sa fie Da si Nu trebuie sa fie Nu! Ce trece peste acestea vine de la cel rau.
Trairea noastra interioara si inclinatia noastra tinde spre ce?

Toate vérsete ce le-am extras mai jos spun totul, iar daca cineva le va citi cu atentie, cu adevarat se va regasi printre ele si va intelege esenta acestora:


"Imparatia Mea nu este din lumea aceasta", a raspuns Isus. "Daca ar fi Imparatia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu dat in mainile iudeilor; dar acum, Imparatia Mea nu este de aici." (Ioan.18:36)Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau? (Mat.16:26)


Pe voi lumea nu va poate uri; pe Mine Ma uraste, pentru ca marturisesc despre ea ca lucrarile ei sunt rele. (Ioan.7:7)Cine isi iubeste viata o va pierde; si cine isi uraste viata in lumeaaceasta o va pastra pentru viata vesnica. (Ioan.12:25)Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea. (Ioan.15:19)Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata. (Ioan.16:8)


Adevarat, adevarat va spun ca voi veti plange si va veti tangui, iar lumea se va bucura; va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in bucurie. (Ioan.16:20)V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33)Le-am dat Cuvantul Tau; si lumea i-a urat, pentru ca ei nu sunt din lume, dupa cum Eu nu sunt din lume. (Ioan.17:14)cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece. (1Cor.7:31)In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume! (Gal.6:14)Nu va mirati, fratilor, daca va uraste lumea. (1Ioan.3:13)Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume, si lumea ii asculta. (1Ioan.4:5)


...pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra. (1Ioan.5:4)Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau. (1Ioan.5:19)Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: - (Ioan.17:9)
Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau. (Ioan.17:15)Ei nu sunt din lume, dupa cum nici Eu nu sunt din lume. (Ioan.17:16)


Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stapanitorul lumiiacesteia va fi aruncat afara. (Ioan.12:31)Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine; (Ioan.14:30)...in ce priveste judecata: fiindca stapanitorul lumii acesteia este judecat. (Ioan.16:11)


cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece. (1Cor.7:31)in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii. (Efes.2:2)Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:

"Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie."

"Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti." (Matei. 4:9) 
Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toatelucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. (1Cor.6:12)Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. Toatelucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc. (1Cor.10:23)"Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu. Si oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu. (Luc.14:26) 

08. Contradictii Biblice? Nicidecum!!! - Feb 11, 2018 9:09:00 PM
CONTRADICTII BIBLICE???  NICIDECUM!!! Am discutat cu multe persoane despre acest aspect, am vizualizat multe bloguri si siteuri web ce au scos in evidenta faptul ca, in citirea Scripturii s-au regasit nenumarate contradictii. Total falsa aceasta gandire, daca putem sa o numim asa, sa nu uitam ca dintotdeauna raul a actionat impotriva binelui, una dintre armele de inselare ale raului stand chiar in acest fals concept despre faptul ca, insasi Biblia se contrazice.Principalele erori ce stau la baza acestei teorii false sunt urmatoarele:

 1. OMUL NU INTELEGE BIBLIA LA MODUL DUHOVNICESC, PRIN PRISMA LUI DUMNEZEU, CI AD LITTERAM, ADICA LA MODUL UNEI GANDIRI UMANE, CU ALTE CUVINTE “CA DE PE PAMANT…” 

2. OMUL NU POATE SA FACA O DISTINCTIE, O DIFERENTIERE EVIDENTA INTRE INTELEGEREA SI ROLUL SCRIIERILOR VECHIULUI TESTAMENT SI INTELEGEREA SI ROLUL NOULUI TESTAMENT.

3. DIFERENTA INTRE TRADUCERI ALE BIBLIEI, UNDE INTRADEVAR APAR DIFERENTE INSA DOAR LA NIVEL DE TRADUCERE NU SI DE INTELEGERE. UN SINGUR CUVANT GRESIT TRADUS, POATE SCHIMBA INTELEGEREA EXACTA A MESAJULUI.

4. NEIMPLICAREA TOTALA A TUTUROR CULTLOR RELIGIOASE IN EXPLICAREA ACESTOR NEINTELEGERI, DATORITA FAPTULUI CA SI CULTELE RELIGIOASE NU POT INTELEGE BIBLIA DUHOVNICESTE, DECI FIIND INCAPABILA SA ADUCA LAMURIRI OMULUI IN ACEASTA PRIVINTA, AVAND INTERESE DE ALTA NATURA.

5. POTICNIREA, ADICA IMPIEDICAREA OMULUI NEINTELEGATOR SI NEDUMERITOR AL SFINTELOR SCRIPTURI, LIPSA TOTALA A UNOR EXPLICATII CARE SA LAMUREASCA ACEST ASPECT, DETERMINANDU-L SA ISI PIARDA SI ASA PUTINA CREDINTA CE O AVEA EVENTUAL PANA LA UN MOMENT DAT, IMPINGAND-UL SPRE ATEISM, ORI ALTE CAI.

6. DIFERENTA DE INTELEGERE INTRE CONTEXTE, SITUATII, PERIOADE, DESCRISE IN BIBLIE, ANALIZA PE VERSETE SI STUDIEREA MAI MULTOR TRADUCERI VECHI SI NOI ALE SFINTEI SCRIPTURI.


7. NERABDAREA DE A CERCETA BIBLIA, OMUL ASTEPTAND DINTOTDEAUNA UN RASPUNS RAPID, CE NU ARE LA BAZA O CERCETARE AMANUNTITA SI INSOTITA DE ARGUMENTE CARE AR SUSTINE FAPTUL CA, CUVANTUL LUI DUMNEZEU NU SE CONTRAZICE, PROBLEMA DE INTELEGERE FIIND DINTOTDEAUNA IN DREPTUL OMULUI.


In aceasta ordine de idei in aceasta postare dorim sa deschidem discutii  despre versete ce par a se contrazice, precum si asteptarea parerilor si nedumeririlor cititorilor, in a veni cu neintelegerile lor cu privinta la acest lucru, avand posibilitatea sa posteze la sfarsitul acestui articol.


    1.   

DUMNEZEU TATAL afirma: sa cinstesti pe tatal tau si pe mama taCinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Exod.20:12)
Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Deut.5:16)


MANTUITORUL, FIUL LUI DUMNEZEU afirma: sa urasti pe tatal tau si pe mama ta.


Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu. (Luc.14:26)
Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine. (Mat.10:37)La o prima vedere pare o contradictie intre ceea ce spune Dumnezeu si ceea ce spune Mantuitorul care este Fiul lui Dumnezeu. Insa, sa observam cu mare atentie si sa intelegem mesajul Divin pe care atat Tatal doreste sa il transmita, cat si spusele Mantuitorului. Trebuie luat in calcul doua aspecte, pentru a nu se produce si intelege nici un fel de conflict intre spusele Tatalui si spusele Fiului.

Intelegerea duhovniceasca sau cu alte cuvinte “cheia” ce sta la baza acestei intelegeri, se regaseste in acest verset:


Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta. (Deut.6:5)


Diferenta se face intre trei cuvinte si anume:

UN LUCRU INSEAMNA SA IUBESTI / ALT LUCRU INSEAMNA SA URASTI / ALT LUCRU INSEAMNA SA CINSTESTI!
Mantuitorul ne indeamna la ura? Nicidecum! Insa din cauza slabiciunii omului, mai ales a ucenicilor carora le transmite aceste sfaturi, ucenici ce nu se aflau inca in plinatatea credintei, Mantuitorul ii invata ca trebuie sa  IUBEASCA in primul rand pe Dumnezeu, mai intai de orice lucru. Pe locul secundar "plasand familia". Nici Dumnezeu pe de alta parte nu ne da porunca SA IUBIM pe tatal nostru sau pe mama noastra, ci asa cum spune porunca: SA II CINSTIM. De ce acest lucru? 

Spre exemplu daca Dumnezeu ne invata un lucru, iar parintii nostrii ne invata un lucru contrar lucrului care ne-a invatat Dumnezeu, se produce urmatorul efect: ori vei ura pe unul, ori vei iubi pe celalalt, intrandu-se intr-un conflict, fiindca nu poti sluji la doi stapani. In acest caz este simplu. Ori vei iubi pe Dumnezeu si vei ura raul, implicit cine ti l-a dat, ori vei iubi raul si il vei ura pe Dumnezeu. Binele cu raul sunt doua lucrui opuse dupa cum bine se cunoaste. Pentru acest lucru, Dumnezeu a oferit calea de mijloc si anume:

1. SA ASCULTI DE DUMNEZEU ( SA  IL IUBESTI )
2. SA URASTI RAUL, INDIFERENT DE NATURA LUI
3. SA CINSTESTI, DAR ASTA NUMAI IN CAZUL IN CARE NU ESTI IMPINS SPRE RAU.


Urati raul, cei ce iubiti pe Domnul! El pazeste sufletele credinciosilor Lui si-i izbaveste din mana celor rai. (Ps.97:10)

Totodata Mantuitorul ne arata si cine este de fapt mama noastra si tatal nostru din punct de vedere duhovnicesc:

Atunci cineva I-a zis: "Iata, mama Ta si fratii Tai stau afara si cauta sa vorbeasca cu Tine."Dar Isus a raspuns celui ce-I adusese stirea aceasta: "Cine este mama Mea si care sunt fratii Mei?"Apoi Si-a intins mana spre ucenicii Sai si a zis: "Iata mama Mea si fratii Mei!Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama." (Mat.12:50)


09. Universul, Stelele, Dinozaurii, Uriasii, Extraterestrii, Fortele Supranaturale - Feb 3, 2018 8:48:00 PM

Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Cu siguranta, aproape orice om a avut cunostinta mai mult sau mai putin despre alte “forme de existentialitate” cunoscute, in afara de fiinta care se numeste: OM. Printre acestea enumeram: DINOZAURII, URIASII, EXTRATERESTRII. Insa putem vorbi si despre alte structuri ce nu contin viata in ele, ci doar materie activa, cum ar fi: UNIVERSUL ce este alcatuit din STELE, GALAXII, CONSTELATII...


Totodata, se mai poate lua in calcul de asemenea si alte puteri supranaturale cunoscute din punct de vedere imaterial, ca si putere negativa de influenta asupra omului, cum ar fi: Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age, Lucrarile de Imitare si Inselare…precum si multe si multe alte lucruri asemanatoare cu acestea.

Toate aceste categorii enumerate, au acelasi numitor comun sau sunt diferite? Pe cine reprezinta acestea, care este scopul existentialitatii si influentate lor asupra omului si cum se pot localiza toate acestea in ecuatia: Materie, Timp si Spatiu?

DA! TOATE ACESTEA AU UN SINGUR NUMITOR COMUN SI REPREZINTA UN SINGUR LUCRU! , insa desfasurate diferit atat in ceea ce priveste TIMPUL, atat in ceea ce priveste MATERIA, ata in ceea ce priveste SPATIUL! Raspunsul pentru toate acestea se gaseste aici:
Si in cer s-a facut un razboi. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu ingerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit in cer. Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care insala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui. Si am auzit in cer un glas tare, care zicea: "Acum a venit mantuirea, puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Lui; pentru ca parasul fratilor nostri, care zi si noaptea ii para inaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. Ei l-au biruit prin sangele Mielului si prin cuvantul marturisirii lor, si nu si-au iubit viata chiar pana la moarte. De aceea, bucurati-va, ceruri si voi care locuiti in ceruri! Vai de voi, pamant si mare! Caci diavolul s-a coborat la voi cuprins de o manie mare, fiindca stie ca are putina vreme."(Apocalipsa 12:7)
Prin contextul acesui razboi care a avut loc in CER, reiese clar doua lucruri. Odata, ca prin aruncarea lui satan din Cer unde nu exista materie, timp si spatiu, acestuia trebuia sa i se ofere ca si loc de pedeapsa OPUSUL si anume acest UNIVERS material, compus din materie, timp si spatiu, loc unde va urma sa isi ispaseasca  pedeapsa neascultarii, iar pe de alta parte, desfasurarea in actiune a puterii raului.  Insa in Cer inaintea razboiului, satan fiind bine cunoscut ca fiind Inger de Lumina, (putere duhovniceasca pozitiva), dupa ce a decazut, i s-a dat ca si autoritate proprie acest Univers material ca desfasurare prin actiune. Sa nu uitam si faptul ca acest lucru inseamna MOARTE, JUDECATA, PEDEAPSA, din toate punctele de vedere. Comparativ cu Vesnicia si Viata Vesnica care se afla in Cer.

Iata caderea si aruncarea afara din Cer a lui satan, din Desavarsire:
"Asa vorbeste Domnul Dumnezeu:"Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. Stateai in Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cucrisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald si cu aur; timpanele si flautele erau in slujba ta, pregatite pentru ziua cand ai fost facut. Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scanteietoare. Ai fost fara prihana in caile tale, din ziua cand ai fost facut pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine. Prin marimea negotului tau te-ai umplut de silnicie si ai pacatuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu si te nimicesc,heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scanteietoare. Ti s-a ingamfat inima din pricina frumusetii tale, ti-ai stricat intelepciunea cu stralucirea ta. De aceea te arunc la pamant, te dau priveliste imparatilor. Prin multimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negotului tau ti-ai spurcat locasurile sfinte; de aceea scot din mijlocul tau un foc care te mistuie si te prefac in cenusa pe pamant, inaintea tuturor celor ce te privesc.(Ezechiel 28:12)
Pentru ca Dumnezeu sa DOVEDEASCA celorlalte Creaturi care erau desavarsite in Cer, era necesar sa faca acest lucru avand la baza principiul DREPTATII!!!

Atat in acel razboi, cat si in descrierea caderii lui satan din Cer intalnim expresia ca: "ai  fost aruncat la pamant!” Tot aici intalnim si expresia: “Muntele lui Dumnezeu!” Aceste aspecte nu se pot intelege decat sub forma duhovniceasca, fiindca in CER nu poate exista un munte, deoarece, CERUL este o reprezentare simbolica din punct de vedere material, CERUL (precum si muntele) reprezinta SLAVA LUI DUMNEZEU, deci nici nu se poate lua in discutie ideea materiei, ci doar la nivel de Duh si de Putere!

Aruncarea lui satan din CER din puterea duhovniceasca a insemnat sa i se dea lui intreaga putere definita prin termenul de RAU care deja ii apartinea, iar "pamantul" simbolizand intregul UNIVERS MATERIAL, ca desfasurare a actiunii decazute a lui satan in materie, timp, spatiu.
Atentie! A se intelege doua aspecte in ecuatia: EVOLUTIE / CREATIE. Amandoua aceste lucrui sunt perfect valabile si adevarate, insa au scopuri diferite. Si astfel, atat stiinta prin dovedirea evolutiei are dreptate, cat si creatia prin Cuvantul lui Dumnezeu, reprezentat de Cartea Vietii care este Biblia este adevarata, insa ambele sunt total opuse prin intelegerea lor:

 CREATIA LUI DUMNEZEU  NU POATE AVEA INTELES  DECAT SUB ASPECT IMATERIAL, DUHOVNICESC, LA NIVEL DE DUH SI PUTERE! 

PE DE ALTA PARTE, EVOLUTIA ESTE INCONTESTABIL VALABILA DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL DE LA APARITIA INTREGULUI UNIVERS!

Aruncarea lui satan din Cer datorita acelui razboi, a insemnat acumularea imateriala totala absoluta prin puterea raului ca si duh si transformata in materie prin aparitia acestui Univers material. Si astfel stiinta confirma aparitia Universului prin teoria Big-Bang, insa stiinta nu poate explica inca de unde si cum a aparut aceasta aparitie din nimic material, ajunganduse la un Univers Material. Stiinta vorbeste despre o acumulare de energie, ce a provocat acea explozie, insa acea "energie" inseamnand raul in absolutul lui. Transformarea nevazutului in vazut, transformarea non materiei in materie si transformarea non timpului in timp!

Ca si concluzie generala, absoluta despre evolutie si creatie, pentru a se putea intelege ambele cu exactitate, lucrurile stau in felul urmator:

1. Dumnezeu a creat  TOTUL  in stare de Duh de a carei natura ESTE!
2. Materia a aparut, evoluat, fiind fara viata in ea, ci doar stare activa!
3. Dumnezeu a luat tot ce a creat si le-a pus in ordinea caderii in pacat datorita aparitiei raului in Cer, luand partea duhovniceasca si dandu-i-se un corp ( un trup ) material activ si asta in functie de intensitatea raului acumulat. Pentru fiecare duh in parte acest lucru insemnand ispasirea unei pedepse, dar la baza acestui lucru stand DREPTATEA LUI DUMNEZEU, prin procesul Judecatii Drepte!

Pe principiul Biblic: " Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; si cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult."

Deja acum putem vorbi despre o prima categorie ca reprezentare a ceva cu mult inaintea aparitiei pamantului, a vietii  si implicit a omului pe acest pamant si anume:1.STELELE!
Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Dupa caderea lui satan din Cer si oferiindu-i-se intreg acest Univers material ca si desfasurare a puterii negative (ostil omului binenteles, nu putem nega acest lucru…) inaintea aparitiei omului, mai intai trebuiau sa fie pedepsiti toti Ingerii care au decazut impreuna cu satan datorita neascultarii prin inselarea lor…In descrierea acestui razboi din Cer, Ingerii decazuti au devenit Demoni ca si putere de duh, iar din punct de vedere material, in primul rand ca si pedeapsa ca o prima forma de existentialitate vor lua infatisarea STELELOR, demonii devenind insasi stelele, constelatiile, galaxiile si tot ceea ce se afla in acest Univers:
Cu coada tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamant.(Apocalipsa 12:4)
Miliardele si miliardele de stele din acest Univers material, cu siguranta nu au fost create de catre Dumnezeu! Iar daca ar fi fost create, sa presupunem, atunci se ridica intrebarea: La ce folos omului miliarde de stele inutile si ostile orcarei forme de viata din punct de vedere duhovnicesc, stiindu-se bine ca omul este protejat doar printr-o atmosfera firava, printr-un strat de cativa kilometri, ce il desparte de intreg Universul, iesirea omului din aceasta sfera a vietii insemnand moarte!?!? Cum ar fi drept sa gandim ca Dumnezeu a creat un bob de nisip de viata, asezand-ul intr-un ocean de moarte!?!

Mai este aici si explicatia incontestabila si certa ca STELELE au evoluat/involuat, unele aparand altele disparand… asta insemnand logic ca nu poate fi vorba despre o creatie materiala din punct de vedere a lui Dumnezeu, fiindca Dumnezeu ne spune cum ca: Creatia S-A OPRIT, S-A INCHEIAT, odata cu ziua de odihna descrisa in cartea Genezei. 

Astfel au fost sfarsite cerurile si pamantul si toata ostirea lor.(Geneza 2:1) 


Si nu putem fi absurzi sa anulam dovezile stiintifice care, acum,  prin trimiterea satelitilor in spatiu demonstreaza clar ca Universul material este in continua miscare prin furnizare de materie, adica: APARITIE / DISPARITIE! / EXPANSIUNE.
Puteti citi despre acestea, accesand acest link: SURSA WIKIPEDIA.

DECI CEVA CE ESTE CREAT, REPREZINTA CEVA DE SINE STATAOR, NU MAI POATE SA EVOLUEZE IN CONTINUARE!

Aceasta prima categorie ce reprezinta STELELE, constelatiile, galaxiile…Universului, reprezinta demonii ce au luat aceasta infatisare aflandu-se intr-o stare activa decazuta, relativa, in miscare continua, insa infima in contrast cu infinitatea sau vesnicia lui Dumnezeu aflata in afara materiei, timpului si spatiului.2. UNIVERSUL (Big-Bang)
Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Sa observam cu mare atentie de cine este reprezentat UNIVERSUL. Denumirea si localizarea UNIVERSULUI din punct de vedere duhovniceste explicativ, reprezinta ADANCUL! Sa urmarim cu atentie urmatoarele pasaje Biblice:

Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata;(2Pet.2:4)
L-a aruncat in Adanc, l-a inchis acolo si a pecetluit intrarea deasupra lui, ca sa nu mai insele neamurile, pana se vor implini cei o mie de ani. Dupa aceea trebuie sa fie dezlegat pentru putina vreme.(Apoc.20:3)

Din ultimul pasaj reiese foarte clar si faptul ca satan impreuna cu ingerii lui va avea "UN TIMP"limitat, relativ, stabilit din punct de vedere Biblic. Timpul stabilit in Biblie nu trebuie raportat la notiunea de timp pe care noi oamenii o cunoastem si o intelegem, ci in acest fel:


Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi. (2Pet.3:8)


Acest verset anuleaza notiunea de timp. Acest “timp” arata ca satan guverzeaza Universul adica Adnacul pentru o vreme, raportat la o intelegere duhovniceasca, iar acea "putina vreme" despre care este vorba, dupa ce va fi dezlegat, acel "putin timp" va insemna cand el va avea putere de inselare directa asupra omului asta insemnand perioada de la aparitia omului si pana la sfarsitul acestuia, stabilit binenteles de catre Dumnezeu. Acea "mie de ani" poate insemna intreaga viata a Universului de la inceput si pana la aparitia omului. "Putinul timp" reprezentand durata existentei omului de la inceput si pana la sfarsitul acestuia. Puteti citi despre acestea, accesand acest link: SURSA WIKIPEDIA.

3. DINOZAURII
Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Dreptatea lui Dumnezeu vine pe fondul unei ierarhii binestabilite. Ce inseamna acest lucru?  Fiecare om, fiecare fiinta, este diferita sau mai exact a devenit diferita odata cu caderea in pacat prin neascultare fata de Dumnezeu. Inainte de a fi orice cunoastem acum in aceasta viata, materie,timp, spatiu…totul a fost perfect in CER, datorita lipsei totale a raului. Dupa caderea in pacat, atat in dreptul omului cat si in dreptul Ingerilor creaturi din Ceruri, fiecare a devenit unic, astfel diferentierea pacatului s-a facut de la individ la individ, diferit atat ca si gradualizare cat si cantitativ in ceea ce priveste acumulare de rau. Pentru acest lucru in functie de neascultare si acumulare de rau ca si intensitate mai intai Dumnezeu a facut diferenta si judecata, binenteles pentru Ingerii decazuti deveniti demoni, ispasindu-si pedeapsa in materie sub diferite forme in functie de intensitatea pacatului acumulat. Mai exact printre primii Ingeri care au pacatuit si au ascultat de satan mai mult decat de Dumnezeu, au luat cea mai mare osanda, putem spune ca sunt cei ce reprezinta STELELE, asa cum am afirmat mai sus, acestora danduli-se aceasta forma de materie ca si ispasire de pedeapsa. Acestia sunt primii si cei ce au primit pedeapsa cea mai mare.

Apoi treptat unei alte categorii inselate i s-a dat stapanire pe acest pamant odata cu aparitia lui. DINOZAURII. Nu putem vorbi exact despre date, timpuri si perioade a existentei acestei categorii de demoni decazuti, insa ce este important de luat in calcul, ca treptat pe principiul din exterior spre interior, pe categorii si etapizat, satan, raul, implicit cu ingerii lui, trebuiau sa se apropie inspre om, pentru al insela. Asadar putem vorbi despre o alta categorie ce a vietuit de aceasta data din exteriorul planetei din Universul inconjurator spre si pe acest pamant, categorie de demoni ce au luat forma un timp indelungat pe acest pamant sub forma de DINOZAURI.
Acest tip de demoni nu trebuiau sa convietuiasca impreuna cu omul, avand era lor separata de existentialitate, dovada fiind cruzimea si salbaticia extrema binecunoascuta a acestor tipuri de Dinozauri, fiindca putem vorbi despre un rau foarte mare comparativ cu raul omului. Un rau ce avea sa se desfasoare chiar daca se presupune ca ar fi existat timp de milioane de ani pe acest pamant, totusi este o perioada infima fata de cea care a existat in Univers de la aparitia acestuia si pana la aparitia planetei pamant.

 Asadar putem spune ca atat raul cat si timpul se micsoreaza, se diminuiaza in intensitate de la o categorie de demoni pana la alta. Nu credem ca se poate vorbi despre inexistentialitatea dinozaurilor, sa fim realisti, numai cine nu vrea sa cunoasca nimic, fiindca dovezile arheologice prin descoperirea scheletelor acestora sunt INCONTESTABILE! Puteti citi despre acestea, accesand acest link: SURSA WIKIPEDIA.4. URIASII
Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Pedeapsa raului si binenteles a demonilor avea sa  continuie, etapizat si gradualizat spre om si spre inselarea si ademenirea acestuia spre pacat. In acest caz vorbim despre URIASI. Astfel pacatul omului fiind atat de infim si inferior fata de creaturile INGERI/DEMONI, de asa natura incat omului dandui-se sansa intoarcerii catre Dumnezeu si datorita faptului ca omul a ascultat de rau in mod indirect, in comparatie cu INGERII care in mod direct au cazut prin neascultare fata de Dumnezeu. Pentru acest fapt omul a fost creat dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu (ca si DUH), iar prin jertfa Mantuitorului dandui-se sansa intoarcerii la Dumnezeu si implicit a mantuirii duhului cazut in pacat.

Dumnezeu este Duh. Iar acest aspect este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aiba omul in atentie. Creatia omului nu este reprezentata sub forma materiala ca si trup, carne, materie. Atat facerea omului de catre Dumnezeu, cat si a tuturor lucrurilor nu pot avea decat o intelegere duhovniceasca. Cand vorbim despre crearea omului vorbim despre duhul omului ca si persoana asemanator lui Dumnezeu. Nu despre un trup de carne muritor si limitat de viata. 


Ce spun eu, fratilor, este ca nu poate carnea si sangele sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu; si ca putrezirea nu poate mosteni neputrezirea. (1Cor.15:50)

Aici este o discutie foarte vasta iar in aceasta privinta a creatiei voi scrie un alt articol separat.

In privinta uriasilor acestia se pot clasifica in doua categorii diferite asa cum se confirma prin descoperirile arheologice, dovedite prin schelete ingropate. Nu putem sti iarasi cu exactitate perioadele vietuirii lor, lucru putin semnificativ, important fiind vietuirea acestora si rolul pe care l-au avut in mod direct sau indirect asupra omului.
Una dintre aceste doua categorii datorita descoperirilor arheologice  prin, cranii si schelete gigantice atingand pana la 20-30 metri lungime, putem vorbi despre o categorie ce nu a avut impact direct de convietuire cu omul. Acesti giganti sau ciclopi cum mai sunt denumiti, cu siguranta ca au trait inaintea aparitiei omului, avand din nou era lor de existentialitate aparte fata de om. Acest lucru arata o alta categorie de demoni, care aveau sa se apropie treptat de aparitia omului dar neavand contact direct cu omul. Inca o dovada si de imitare in aceasta privinta dovedita, prin infatisarea acestor URIASI, care au fost asemanatoari oamenilor ca si infatisare, stiindu-se faptul ca satan este denumit, imitatorul lui Dumnezeu, una din caracteristicile lui fiind IMITATIA. Puteti citi despre acestea, accesand acest link: SURSA WIKIPEDIA.Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Cea de a doua categorie de uriasi a fost de dimensiuni mai mici, apropiate omului. Putem vorbi deja intradevar de prima convietuire ce a avut loc intre demoni si fiinta OM. De fapt este un fel de trecere de la cele mai decazute categorii de demoni cum au fost cele dinainte, treptat sa ajuns la o infruntare a acestora directa cu omul. Dupa cum bine se stie din punct de vedere Biblic, in Sfanta Scriptura se vorbeste despre acesti uriasi, nemaifiind nevoie de dovezi de existentialitate a acestora. Dar putem vorbi totusi despre un rau superior omului intrupat prin aceste trupuri uriase, asa cum bine cunoastem din infruntarea directa dintre David si Goliat, precum si prin alte multe exemple descoperite de-a lungul timpului.
Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume. (Fac.6:4)
Atunci a iesit un om din tabara filistenilor si a inaintat intre cele doua ostiri. El se numea Goliat, era din Gat si avea o inaltime de sase coti si o palma. (1Sam.17:4)
Sa nu ne mire faptul ca treptat odata cu trecerea timpului avem confirmarea Biblica, cum ca demonii au locuit mai apoi chiar in perioada Mantuitorului cat a trait pe pamant, in trupurile oamenilor. Mantuitorul a scos demoni, a certat demoni si a alungat demoni ce se aflau in trupuri de oameni.
Din multi ieseau si draci care strigau si ziceau: "Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu." Dar El ii mustra si nu-i lasa sa vorbeasca, pentru ca stiau ca El este Hristosul. (Luc.4:41)
Si dracii rugau staruitor pe Isus sa nu le porunceasca sa se duca in Adanc. (Luc.8:31)
Pana acum am vorbit despre cateva categorii care au reprezentat demonii sub diferite forme, de natura materiala, cunoscute treptat odata cu trecerea timpului. Dar ce se intampla in zilele noastre, deoarece  odata cu jertfa, moartea, si Invierea Mantuitorului nostru, toate aceste categorii de rau din trecut nu mai exista in prezent. Inseamna ca raul a luat sfarsit? Nicidecum. Dimpotriva, trebuie sa observam sub ce fel se desfasoara acestia in continuare, in ce consta puterea demonilor, lui satan si implicit a raului? Daca toate aceste prime forme de infatisare au fost sub aspect material, odata cu disparitia lor putem vorbi despre alte lucrari de inselare si puteri negative despre care inca din trecut Cuvantul lui Dumnezeu ne avertizeaza si ne instiinteaza sub ce forma se manifesta asupra omului. Aceste sunt:5. STIINTELE OCULTE,INFLUENTELE ASTRALE, MAGIA, VRAJITORIILE, GHICITORIILE, CONCEPTELE RELIGIOASE, CONCEPTELE FILOZOFICE, INTELIGENTA TEHNOLOGIEI MODERNE, INCHINAREA LA ZEITATI, IDOLATRIILE, TRADITIILE, BASMELE, PARANORMALUL, MEDITATIA, LEVITATIA, ATEISMUL,  PARAPSIHOLOGIA…precum si multe si multe altelucruri asemanatoare cu acestea
Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Inainte de  Invierea Mantuitorului si inaltarea Lui la Cer, toate formele de rau cunoscute s-au desfasurat sub o infatisare materiala asa cum au fost enumerate cele de mai sus.  Insa din acel moment al perioadei cat Mantuitorul a fost pe pamant si pana in prezentul nostru, perioada denumita ca si  “Zilele din urma”, raul are o mai mare putere asupra omului sub aspect imaterial, spiritual, la nivel de duh, la nivel de puteri. Aceste puteri sunt tot demonice denumite de Biblie “Lucrari de inselare” si au doar aspect negativ asupra omului iar printre acestea se numara cele mai importante cum ar fi: Stiinte Oculte, Influente Astrale, Magie, Vrajitorie, Ghicitorie, Concepte Religioase, Concepte Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age, Lucrari de Imitare si Inselare…precum si multe si multe alte lucruri asemanatoare cu acestea

Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. (2Tim.3:1)
Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in vazduhuri. (Efes.6:12)
Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la imparatii pamantului intreg, ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic(Apoc.16:14)
Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei. Si atunci se va arata acel nelegiuit pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale. 

Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna (2 Tesaloniceni 2:7)


Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi (Matei 24:24)
Ce mai ramane de facut? Care este urmatoarea etapa prin care se va desfasura raul, cat timp va mai dura, de cine si prin cine va fi reprezentata aceasta lucrare? Ce se va intampla de acum incolo, vorbind despre lucrarea de inselare din prezent, in viitor si pana la incheierea tuturor lucrurilor, judecata finala a raului si pedepsirea totala a acestuia. Fiindca aici vorbim despre apropierea de un final a tuturor lucrurilor despre care Cuvantul lui Dumnezeu ne vorbeste foarte clar si anume disparitia totala a raului, disparitia Universului, a pamantului, a materiei a timpului si al spatiului existent si cunoscut acum noua. Insa atentie toate aceste nu se vor intampla  pana cand un se va implini: LEPADAREA DE CREDINTA
Ce inseamna acest aspect? Inseamna ca in momentul distrugerii totale a materiei, nu se va mai gasi deloc credinta pe acest pamant. Rolul etapei anterioare de inselare prin puteri la nivel de duh se va incheia, astfel satan dobandindu-si telul si ducandu-si planul de inselare pana spre sfarsit, pana va castiga ultimul duh amagit, acest lucru insemnand lepadarea de credinta. Iar cand va veni sfarsitul tuturor lucrurilor si distrugerea totala a raului a materiei, timpului si spatiului, NU SE VA MAI GASI NICI CEA MAI MICA FARAMA DE CREDINTA PE PAMANT!
Cat priveste venirea Domnului nostru Isus Hristos si strangerea noastra laolalta cu El, va rugam, fratilor, sa nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra si sa nu va tulburati de vreun duh, nici de vreo vorba, nici de vreo epistola, ca venind de la noi, ca si cum ziua Domnului ar fi si venit chiar. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip;caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii, potrivnicul care se inalta mai presus de tot ce se numeste "Dumnezeu" sau de ce este vrednic de inchinare.(2 Tesaloniceni 2:1)

6. VIATA EXTRA TERESTRA
Stiintele Oculte, Influentele Astrale, Magia, Vrajitoriile, Ghicitoriile, Conceptele Religioase, Conceptele Filozofce, Tehnologia Moderna insuflata omului de catre alte Forte Supranaturale, Yoga, New Age,Cu toate acestea spuse, putem vorbi deja despre aceasta distrugere totala a pamantului implicit a Universului cu tot ceea ce cuprinde si inseamna Raul ca si forta de existentialitate, distrugere ce va urma sa fie. Odata cu disparitia orcarei farame de credinta de pe pamant (care inca mai exista la momentul actual), aceasta disparitie a tot ceea ce vedem si ceea ce stim acum, va trebui facuta prin intermediul a ceva, a cuiva. Logic. Nicidecum Dumnezeu nu va nimici in mod direct omul, care este insusi creatia sa. Dumnezeu este Dragoste (PUTERE, DUH ) si ar fi absurd sa afirmam ca prin natura Lui duhovniceasca, sa creeze ceva opus Lui si anume ceva MATERIAL, ca pe urma tot Dumnezeu sa isi autodistruga propia Sa  creatie. Este un Paradox, nonlogic si absurd sa gandim asa ceva. Insa distrugerea va fi iminenta asa cum Biblia ne arata destul de clar:
Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde.(2 Petru 2:9)

Dupa ce satan isi va recastiga toate duhurile inselate ale oamenilor, tot el impreuna cu demonii din acest Univers material denumit Adancul, va avea rolul si "dezlegarea" de a distruge omul, asta  inainte ca el sa fie Judecat si pedepsit de catre Dumnezeu. La baza acestei distrugeri va exista o putere extra terestra ceva venit din exterior din Adancul Univers, al carui stapanitor satan, este. 


Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine (Ioan 14:30)
Deci toate dovezile extra terestre, demonstrate pana acum prin diferite corpuri ceresti, guverneaza cu siguranta acest Univers. 

Cu alte cuvinte aceste forte si corpuri extra terestre din nou sunt reprezentate prin demoni si care se afla inca in asteptarea distrugerii totale a omului ramas fara credinta printr-un contact direct material si iminent cu rasa umana. Deocamdata la momentul actual acestea exista dar acum ei actioneaza asupra omului insuflandu-i inteligenta ce se afla in jurul nostru, in zilele noastre si aici vorbim despre falsa intelepciune creatoare, care omul considera ca ii apartine insa in adevar aceasta falsa intelepciune este insuflata de forte extra terestre super inteligente care doresc sa acapareze si binenteles sa distruga fiinta umana. Este vorba despre inteligenta mai ales tehnologica, excesiv de puternic dezvoltata si rapida, aparuta mai ales in secolele XX-XXI, raportata, comparativ la miile de ani de existentialitate a omului de pana in ultimele aceste secole.

Intelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pamanteasca, fireasca, draceasca. (Iacov 3:5)

Pe aceasta tema am scris un articol detaliat aici: http://strainisicalatori.blogspot.ro/2015/10/tehnologia-touchscreen-atinge-ecran.html

Un aspect foarte importand de luat in calcul si faptul ca aceste fapturi prin aparitiile lor, iau din nou forma asemanatoare omului, prin imitatie. Sa urmarim si parerile unor oameni de stiinta care confirma ca acest contact iminent va avea loc intr-un viitor, inca necunoscut noua, ci doar lui Dumnezeu, care este Atotputernic si Drept. Puteti citi despre acestea, accesand acest link: SURSA WIKIPEDIA.
Am incercat sa scoatem in evidenta prin scrierea acestui articol, atat Planul lui Dumnezeu in privinta raului, de cine este reprezentat raul, ce reprezinta Universul, care este actiunea si scopul raului, planul lui, precum si despre gresita intelegere ca Dumnezeu ar fi Creatorul Universului si a tot ceea ce cuprinde acesta. 

Da! Adevarat! Dumnezeu a creat totul, insa creatia lui nu se poate intelege decat sub aspect DUHOVNICESC, imaterial, nepalpabil, nevazut, asa cum este insusi natura Dumnezeului cel Atotputernic: DUH, PUTERE, SLAVA, INTELEPCIUNE, PERFECTIUNE.


Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar. (Ioan.4:24)


Asadar oameni buni, nu va puneti prea multe sperante in aceasta viata materiala, muritoare si trecatoare, ci trupul vostru, sufletul vostru si duhul vostru sa se inchine Adevaratului Dumnezeu pe principiul:

Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra. (Mat.6:21)

10. Ierarhia prioritatilor vietii. - Jan 26, 2018 7:31:00 PM
Familia Sotul Sotia DumnezeuDupa cum se stie in aceasta viata urmam un ciclu nastere-moarte, mai simplu, omul trebuie sa treaca prin anumite etape. In acest context trebuie sa observam cu mare atentie cine are prioritate in viata noastra in contextul: DUMNEZEU  >>>  FAMILIA  >>>  SOTUL / SOTIA. Este important sa va aducem dinainte la cunostinta doua aspecte, care stau la temelia acestei ierarhii si anume : CUNOSTINTA (cunoasterea) si CONSTIINTA (discernamantul) omului. Totodata este important si de luat in calcul ca aceste etape nu au ca si un standard de varsta, ci pentru fiecare om in parte, drumul vietii este stabilit diferit, fiindca Dumnezeu lucreaza cu fiecare in parte dupa bunul lui plac, insa pe fondul Dreptatii lui Dumnezeu.


1. NASTERE >>> COPILARIE. 

In aceasta prima etapa a vietii, depindem in mod evident si in mod direct de parintii nostri, mama si tata (uneori si ajutorul fratilor, surorilor…mai mult sau mai putin), ei fiind cei ce ne ocrotesc si ne invata drumul vietii stiindu-se faptul ca in aceasta etapa a vietii inca nu putem avea singuri discernamantul si cunoasterea necesara pentru a ne putea identifica cu o persoana de sine statatoare si independenta. Deci in mod direct depindem de catre familie (mama+tata), insa binenteles in mod indirect sub ocrotirea si protectia lui Dumnezeu, care este deasupra tuturor lucrurilor. Sa luam in calcul si faptul ca in aceasta perioada de viata suntem o singura parte in ceea ce priveste intregirea trupului atat din punct de vedere uman cat si din punct de vedere duhovnicesc. Cealalta parte inca neexistand in viata noastra si anume cealalta jumatate ce compune trupul intreg (barbat+femeie) ce are sa se alcatuiasca mai tarziu. In aceste spuse putem deduce in aceasta prima etapa a vietii urmatoarea ierarhie valorica:
1. In primul plan va fi: FAMILIA ( mama+tata…) - in mod direct ca implicare in viata noastra. 2. In al doilea plan va fi: DUMNEZEU - in mod indirect ca implicare in viata noastra.3. In al treilea plan va fi: SOTUL / SOTIA - neexistand inca in planul vietii noastre.
Sa se bucure tatal tau si mama ta, sa se inveseleasca cea care te-a nascut. (Prov.23:25)

2. COPILARIE >>> TINERETE

Odata cu inaintarea in viata, traptat incepem sa cunoastem si sa constientizam pe fondul cunoasterii, avand posibilitatea si capacitatea sa discernem singuri ceea ce este bine sau rau, care este drumul vietii, care este rolul acestei vieti si cui trebuie sa ii dam valoare si de cine trebuie sa ascultam mai intai. In aceasta perioada binenteles se va face si distinctia in ce directie va pleca fiecare pe drumul vietii, insa in acest moment inca are un rol important si familia. Se poate cataloga si ca o perioada de "trecere". Odata cu dezvoltarea cunoasterii, omul va putea constientiza tot mai mult singur, iar aici drumurile despartindu-se, unii alegand cunoasterea si inclinatia spre aceasta lume, iar altii vor alege cunoasterea si inclinatia spre Dumnezeu, dar un lucru este cert caci in ambele situatii se are la baza Dreptatea lui Dumnezeu si totul se va face sub controlui celui Atotputernic, fiindca aici poate interveni si adevarul Biblic care sustine acest lucru prin: “caci unde va fi inima ta acolo va fi si comoara ta”. Asadar in aceasta etapa a vietii odata cu dezvoltarea cunoasterii se poate spune ca deja se va desparti “stanga de dreapta”, iar rolurile si ieraria treptat se vor schimba, deoarece Dumnezeu este deasupra tuturor, toate fiind supuse Lui. 
1. In primul plan va fi: DUMNEZEU - in mod direct ca implicare in viata noastra. 2. In al doilea plan va fi: FAMILIA ( mama+tata…) - in mod indirect ca implicare in viata noastra. 3. In al treilea plan va fi: SOTUL / SOTIA - neexistand inca in planul vietii noastre.


Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!" (Isa.41:13)
Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Deut.5:16)

3. CASATORIE >>> MATURITATE >>> BATRANETE

Chiar daca in esenta pe parcursu copilariei si tineretii invataturile primite de la parintii nostri au fost unele bune, altele mai putin bune, depinde de fiecare familie in parte, nu putem sa ne ascundem dupa adevar si sa un marturisim caci noi ca si oameni un putem fi atat de perfecti precum Dumnezeu, acest lucru determinand ca o data cu venirea cunoasterii in viata noastra sa nu alegem invataturile si indemnurile a ceva perfect, adica de la Dumnezeu in contrast cu invataturile venite de la parintii nostri. Acest lucru nu inseamna sa ii lepadam pe parintii nostri, ori sa nu recunoastem caci sfaturile lor ne-au ajutat in viata pe unii mai mult pe altii mai putin. Insa sa recunoastem caci intotdeauna ceva perfect este superior a ceva imperfect, sau slab. In acest fel valorile se inverseaza din punct de vedere al ascultarii. In concluzie, din punct de vedere duhovnicesc vom depinde direct de invataturile si sfaturile venite de la Dumnezeu deci ascultarea se va focaliza 100% asupra Dumnezeului celui Atotputernic. Pe planul al doilea din punct de vedere uman rolurile se vor schimba familia trecand pe ultimul loc iar pe planul secund va fi SOTUL / SOTIA, acestia doi impreuna vor deveni UN SINGUR TRUP. 
1. In primul plan va fi: DUMNEZEU - in mod direct ca implicare in viata noastra. 2. In al doilea plan va fi: SOTUL / SOTIA - in mod direct ca implicare in viata noastra. 3. In al treilea plan va fi: FAMILIA ( mama+tata…) - in mod indirect ca implicare in viata noastra. 
De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup." (Efes.5:31)

11. Femeia / Pomul Cunostintei Binelui si Raului - Pacatul / Materia - Jan 13, 2018 12:49:00 AM
FEMEIA  -  POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI - PACATUL -  MATERIADupa cum bine se cunoaste din punct de vedere Biblic, femeia prin neascultare fata de Dumnezeu, facand un “pact” a fost foarte usor amagita de catre satan, dar sa nu uitam sa luam in calcul ca la baza acestei caderi in pacat a stat: POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI. Ce insemna acest “POM” al Cunostintei Binelui si Raului si de cine este reprezentat el, cine sau ce se afla in spatele acestui "POM", cu alte cuvinte ce este acest "POM"? Nu poate fi altceva decat: materia de care depindem si care ne inconjoara, cu tot ce cuprinde ea.


Cuvantul Scripturii ne arata foarte clar ca satan este stapanitorul absolut al acesti lumi materiale, al vietuirii in trup, in materie, in timp si in spatiu, in tot ceea ce se vede. In concluzie femeia este predispusa in a cadea mai usor si mai repede in pacat, in mod direct, fiind mai apropiata si in stransa legatura cu materia care devine Pomul Cunostintei Binelui si Raului.

Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:"Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie."(Mat.4:8)
In mod contrar Barbatul va cadea in pacat in mod indirect prin intermediul femeii, in acest caz femeia va prelua si va juca rolul Pomului Cunostintei Binelui si Raului, pentru barbat.

Aceste lucruri se pot observa destul de clar citind acest verset Biblic, care este “cheia” tuturor explicatiilor: 
"Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa faca pe cineva intelept. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el". ( Geneza 3:6)
FEMEIA  / POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI  / MATERIA  CARACTERISTICILE  NEGATIVE FIRESTI ALE FEMEII

1. Libertatea (insemnand puterea)  - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.
2. Vazutul (insemnand privitul) - spre materie, spre  lucrurile  materiale, spre lucrurile care se vad.
3. Frumusetea (insemnand farmecul)- in materie, fata de lucrurile care se vad, dar si in trup.
4. Cunoasterea (insenmnand intelepciunea) - despre materie, despre lucrurile materiale, despre lucrurile care se vad.
5. Noutatea (insemnand surpriza) - din lucrurile materiale, lucrurile care se vad.
6. Ascunsul (insemnand sinele)-  in materie, fata de lucrurile materiale, in lucrurile care se vad, dar si pentru lucrurile imateriale, lucrurile care nu se vad
7. Frica (insemnand slabiciunea) - spre materie, spre  lucrurile materiale, dar si pentru lucrurile imateriale, pentru lucrurile care un se vad.
8. Plictiseala (insemnand nestapanire de sine) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.
9. Dorinta (insemnand placerea) - pentru materie, pentru lucrurile materiale, pentru lucrurile care se vad.
10. Instabilitatea (insemnand indoiala)- in lucrurile imateriale, in lucrurile care nu se vad, dar si fata de lucrurile imateriale, lucrurile care un se vad.
11. Imaginea (insemnand mandria)- fata de lume, fata de lucrurile materiale, fata de lucrurile care se vad.
12. Necredinta (insemnand nesiguranta) - fata de  lucrurile materiale, fata de lucrurile care  se vad, dar si fata de lucrurile imateriale, lucrurile care un se vad.
13. Perfectiunea (insemnand detaliile ) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.
14. Starea Activa (insemnand  nerabdarea ) - in materie, lucrurile materiale, lucrurile care se vad.
15. Nemultumirea ( insemnand egoismul ) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.
pomul cunostintei binelui si raului

Femeia va fi atrasa si ademenita intotdeauna mai usor spre si de catre materie si lucrurile materiale. Barbatul va fi atrás si ademenit de catre femeie catre materia si lucrurile materiale, dar barbatul dintotdeauna va avea inclinatia, puterea si tendinta catre lucrurile imateriale, lucrurile care un se vad, adica spre Dumnezeu, reprezentand ca si putere, partea de duh a omului. Femeia poate fi mantuita doar prin barbat. Barbatul este capul femeii, precum Cristos este capul barbatului. 
Dar vreau sa stiti ca Hristos este Capul oricarui barbat; ca barbatul este capul femeii si ca Dumnezeu este Capul lui Hristos.(1Cor.11:3)

Toate aceste caracteristici negative ce tin de firea omului dispar atat la femeie cat si la barbat, atata timp cat cei doi se vor afla, pe calea lui Dumnezeu asa cum scriptura ne spune ca : 
Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca totisunteti una in Hristos Isus. (Gal.3:28)FEMEIA  -  POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI - PACATUL -  MATERIA12. Femeia, mai sus!!! Semnificatia Tocurilor... - Jan 6, 2018 7:58:00 PM
Femeia, mai sus!!! Semnificatia Tocurilor...Femeia, mai sus!!!
Oare si-a pus civeva vreodata intrebarea: PENTRU CE FEMEIA POARTA TOCURI? Sa fie aceasta doar o intrebare hilara, fara importanta si inutila? Nimic nu este intamplator in aceasta viata, orice lucru avand o explicatie.
Haidem sa observam impreuna cateva aspecte credem noi, interesante dar semnificative despre ceea ce pare, acest banal obiect material: TOCUL INCALTAMINTELOR FEMEIESTI.1 - INALTIMEA. Primul aspect legat de purtarea tocurilor de catre femeie este faptul ca femeia va avea dorinta sa devina mai inalta decat statutul sau original, normal, firesc. Aceasta falsa inaltare, ridicare, care se produce in momentul purtarii unei incaltaminte ce are tocuri inalte, demonstreaza ca prin intermediul unui obiect material exterior trupului, femeia are dorinta de a se ridica mai presus decat barbatul, ori a avea un statut inalt in parte materiala, trupeasca, vazuta, sociala, politica...etc. Deci un lucru negativ din punct de vedere Biblic, deoarece Cuvantul lui Dumnezeu spune clar cum ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului ei, capul femeii fiind barbatul. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere. (1 Timotei 2:12)  binenteles ca aici este vorba mai mult de o intelegere duhovniceasca, dar acest lucru se poate intelege si sub aspect material, trupesc...


2 – FORMA. Orice fel de incaltaminte feminina ce detine un tip de toc inalt, obligatoriu va da femeii forma unui S pentru talpa piciorului, sau mai degraba forma unui sarpe. Asta aratand ca femeia dintotdeauna a avut o lagatura mai stransa si apropiata cu ingerul decazut din gradina cea din Eden, prin care femeia mai intai a facut pactul, legamantul cu satan ceea ce a determinat caderea omului in pacat. Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina"?" (Geneza 3:1). Dar cel mai elocvent verset in aceasta privinta ne spune asa: Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana. Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.(Geneza 3:14-15)


3 – ZGOMOTUL. Orice fel de incaltaminte feminina ce detine un toc, va produce inevitabil un zgomot la atingerea pamantului. Un zgomot ritmat ce poate fi auzit de la o anumita distanta, asta aratand si demonstrand si faptul caci femeia are un cuvat de spus, mai asurzitor, mai pronuntat, mai autoritar, fata de barbat. Acest cuvant referindu-se la partea materiala a acestei vieti, cuvant dominant in materie, timp, spatiu, autoritar si superior fata de barbat. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. (1 Corinteni 13:1)

4 – ECHILIBRUL. Femeia fiind mult mai atasata de lucrurile materiale si de cele vazute acestei vieti, acestei lumi, in mod contrar fata de cele duhovnicesti, riscul caderii in pacat fiind la tot pasul si la tot timpul, adica prin dezechilibru duhovnicesc. Nu va avea stabilitate duhovniceasca, la tot pasul existand acest dezechilibru, purtarea tocurilor demonstrand si acest aspect, ca femeia, datorita materiei si prin materie nu are stabilitate duhovniceasca, expunerea spre cadere in pacat fiindu-I alaturi la tot pasul si in tot timpul. Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii (2 Timotei2:14)


5 – FRUMUSETEA. Nu in ultimul rand putem vorbi de asemenea despre acest aspect care este frumusetea pentru femei. Incaltamintea cu tocuri va scoate in evidenta frumusetea corporala a femeii prin dezveirea si expunerea picioarelor, dand aspectul placutului la privit, din punct de vedere material si trupesc, exact lucrurl cel mai important caracteristic femeii descris din punct de vedere Biblic. Acest lucru de asemenea reprezantand binenteles si ispita pentru un om care este slab si lumesc. Cel mai important aspect dinre toate aceste observatii este faptul caci femeia este in stransa legatura cu POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI, cel ce a pus amprenta pe caderea omului in pacat. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. (Geneza 3:6). Sa nu uitam ca de aici se trage si multitudinea culorilor si a formelor nemarginite ale incaltamintelor cu tocuri pentru femei, diversitate ce are legatura tot cu Pomul cunostintei binelui si raului care prin aceasta diversitate contribuie la a ii oferi femeii acest privilegiu in materie.

13. Porunca a Saptea: Sa nu Preacurvesti! - Dec 14, 2017 5:30:00 PM
PORUNCA 7: SA NU PREACURVESTI!PORUNCILE LUI DUMNEZEU in  LEGEA UMANAPORUNCA 7: SA NU PREACURVESTI!Sa gandim corect, sa gandim logic, sa gandim din punct de vedere uman sau sa gandim din punct de vedere duhovniceste? Oricum ar fi, omului ii scapa din vedere anumite erori in deciziile importante ale acestei vieti. Despre ce vorbim…? Sa privim cu atentie urmatorul pasaj cu relatari din Sfanta Carte a Vietii care este Biblia: Urmatoarele porunci date de catre Dumnezeu oamenilor:

Porunca 6:  Sa nu ucizi.Porunca 7:  Sa nu preacurvesti.Porunca 8:  Sa nu furi.Porunca 9:  Sa numarturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
De ce am spicuit doar acestea dintre cele 10 porunci binecunoscute de aproape orice om de pe pamant?  Fiindca aceste porunci reprezinta legi  in societate, instituite de catre om pentru convietuirea si socializarea intre om si om in aceasta viata pe acest pamant.  Este bine de stiut ca, primele 4 porunci fac referire in mod direct la Dumnezeu sau legatura dintre om si Dumnezeu, iar celelalte 6 porunci fac referire la legatura si relationarea intre om si om. In aceasta ordine de idei am ales aceste 4 porunci descrise mai sus si anume poruncile 6,7,8,9.
Omul a instituit legea: DACA UCIZI sa fi pedepsit din punct de vedere, justitional, uman si social cu inchisoarea. DACA VEI FURA sa fi pedepsit cu inchisoare binenteles. Daca depui juramant inaintea legii si pe urma depui MARTURIE MINCINOASA, la fel vei fi pedepsit. Dar dintre toate acestea ne scapa ca printre degete una dintre aceste porunci care se gaseste in poruncile date de Dumnezeu insa nu se regaseste in nici vreo lege justitionala instituita de catre om si anume porunca:  7 - SA NU PREACURVESTI.
Nu se cunoaste nici o lege din punct de vedere al justitiei umane si nici vreo pedeapsa in aceasta privinta! De ce acest lucru? Pare ca este deosebita fata de celelalte? Si daca da atuci se ridica intrebarea, cu ce, sau de ce se face aceasta deosebire? Are cineva vreun raspuns logic la aceasta intrebare?  Pare corect acest lucru sau doar nesimnificativ? Totodata in momentul cand doua persoane (de sex opus)se unesc, se casatoresc si isi dau consintamantul, acest juramant se petrece atat inaintea legii prin casatorie civila, cat si inaintea lui Dumnezeu (asa cum se presupune…diferit binenteles de la caz la caz...asa cum majoritatea o fac in Biserici, presupunand ca este inaintea lui Dumnezeu, insa aici este o alta discutie daca este corect acest lucru din punct de vedere crestinesc). Dar sa mergem deocamdata pe ceea ce vedem ce stim si facem si sa gandim logic si rational, este normal ca sa nu existe lege care sa pedepseasca in vreun fel incalcarea poruncii lui Dumnezeu: SA NU PREACURVESTI sau in alta parte se spune: SA NU COMITI ADULTER?
Binenteles justitional, omul este liber sa aleaga sub ce forma a se gasi o pedeapsa celui ce a incalcat juramantul  casatoriei. Nu neaparat cu inchisoare, insa vreun fel de pedeapsa ar trebui sa existe si din punct de vedere legal. Cum ar fi de exemplu in cazul unui om ce a incalcat justitia sub o alta forma I se va intocmi un cazier. Haidem sa fim logici, cinstiti si corecti, macar in anumite momente ale vietii. In Sfanta Scriptura se spuune: “Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate.”. Care este diferenta intre a fi pedepsita o persoana care fura, una care ucide, una care minte sau una care comite adulter? Mai mult decat atat o persoana care fura ori care minte ori care ucide, macar ca nu depune si un juramant anume inaintea faptei pe care o va face! In cazul inselarii si incalcarii poruncii in privinta casatoriei, este mult mai grav fiindca si comite o fapta prin care incalca porunca, dar incalca si un juramant! Deci aceasta din urma este chiar mult mai grava decat celelalte trei pentru care exista pedeapsa legala si totusi pentru a nu preacurvi nu exista pedeapsa legala.  Iar daca privim si mai in profunzime lucrurile in momentul cand doar minti efectul  este caci produci un singur prejudiciu, adica comiti o singura fapta negativa. La fel cu furatul ori daca cineva comite o crima. Exista un singur efect negativ.
Insa efectele unei  fapte de inselare prin incalcarea juramantului casatoriei , care se presupune a fi sfinte inaintea lui Dumnezeu, pot fi mult mai grave si le pot include chiar pe celelalte trei si anume: Dupa cum se cunoaste in nenumarate cazuri cand una dintre cele doua persoane casatorite si-a incalcat consintamantul prin comiterea adulterului, efectele au putut fi devastatoare de la caz la caz. Dupa ce au aflat ca a fost inselati, au comis crima ucigandu-si partenerul, copii…si-au incendiat casele de furie…ori au ajuns sa fure tot ce aveau si sa se desparta sa plece, ori au mintit tainuind minciuna…Deci efectul incalcarii poruncii sa nu preacurvesti este mult mai devastator decat celelalte trei porunci, iar daca oamenii s-ar preucupa mai mult de ascest aspect, vorbim aici despre legi ce ar putea omul sa le instituiasca in aceasta privinta, s-ar stopa in lume multe efecte devastoatoare derivate din incalcarea poruncii sa nu preacurvesti!
A se specifica un lucru foarte bine important de luat la cunostinta. Cand vorbim despre aceste porunci, vorbim  despre punerea in FAPETE in PRACTICA a acestora si nu la nivel de gand. Fiindca nimeni nu poate fi judecat dupa ganduri ci doar dupa FAPTE! Sub juristrictia legii ajungi doar in momentul cand ai comis FAPTA! Doar aceste 4 porunci din Decalog, fac referire la partea practica, a unei fapte intre oameni.
Cineva va veni cu acuze si va spune: Pai Mantuitorul nostru Cristos, nu a iertat-o pe femeia prinsa in adulter? Inseamna ca suntem noi farisei? NU!!! Isus a iertat-o pe acea femeie fiindca nu era legata prin vreo lege, ori juramant… si nu avea nici barbat, fiind libera si mai mult decat atat nu avea constiinta (mai mult sau mai putin…) despre acest pacat, pana in momantul cand Mantuitorul a iertat-o si i-a deschis mintea si mai apoi sa retinem caci pe urma i-a transmis o conditie: “ femeie, pacatele ti-au fost iertate, du-te si NU MAI PACATUI!”
Nu credem ca s-ar putea aduce in aceasta discutie o familie de crestini, la care nu trebuie sa functioneze neaparat o lege umana ci asupra caruia functioneaza legea duhovniceasca a  constiintei atat fata de Dumnezeu cat si fata de jumatatea lui, fiindca inaintea lui Dumnezeu, cu siguranta nu trebuie sa existe acest lucru precum nici celelalte, sa nu comiti crima, ori sa furi…Preferabil ca omul sa aiba constiinta si frica de Dumnezeu si sa nu incalce nici o porunca a lui Dumnezeu, insa din cauza slabiciunii omului Dumnezeu a dat porunci, insa omul si le-a insusit si le-a transformat in legi umane insotite de pedepse. Bun. Dar atunci de ce omul nu le trece pe toate prin sita legislatiei umane...si doar unele? Aici este nedumerirea!
Insa asa cum exista lege si justitie din punct de vedere uman, pentru orice incalcare de porunca mai intai, apoi de lege, care este pana la urma ideea? Caci de ce se face aceasta diferentiere si de ce si cine face diferentierea? Macar sa ne punem semnul acesta de intrebare.

Care este diferenta intre a fi pedepsit pentru crima, pentru minciuna, pentru furt…iar pentru a nu preacurvi, ori a comite adulter, nu exista lege si binenteles pedeapsa?14. Fapta Cea Buna - Oct 1, 2017 10:40:00 PM
PENTRU CA, FACEREA BINELUI SA FIE CONSIDERAT O FAPTA BUNA ATAT INAINTEA  LUI DUMNEZEU, TOATE ACESTE LUCRURI ENUMERATE MAI JOS, NU TREBUIE SA EXISTE!
Fapte crestinne pentru Dumnezeu
SA NU ASTEPTI SA TI SE CEARA SA FACI UN BINE!
SA FACI BINELE SAU FAPTA BUNA , LA TIMP SI LA NETIMP!

SA FACI BINELE SAU FAPTA BUNA, NECONDITIONAT!

SA NU FACI BINELE SAU FAPTA BUNA DIN INTERES!

SA NU FACI BINELE SAU FAPTA BUNA DIN OBLIGATIE!

SA FACI BINELE SAU FAPTA BUNA DIN TOT SUFLETUL!SA TE TRANSPUI IN LOCUL PERSOANEI CARUIA URMEAZA SA II FACI BINELE!

SA SIMTI BUCURIA  MAI MARE IN MOMENTUL CAND OFERIDECAT CAND  PRIMESTI!

SA NU REPROSEZI DUPA CE FACI BINELE SAU FAPTA BUNA!

SA FACI BINELE SAU FAPTA BUNA IN MOMENTUL CAND PERSOANA ARE NEVOIE!

SA NUASTEPTI VREO RASPLATA DE LA PERSOANA CAREIA II FACI BINELE!.

SA FACI BINELE SAU FAPTA BUNA, NEINDOIELNIC!

SA NU FACI BINELE SAU FAPTA BUNA, CU JUMATATE DE MASURA!

SA NU TE LAUZI, INAINTEA OAMENILO CAND FACI BINELE SAU FAPTA BUNA!

SA NU TRAMBITEZI,  INAINTEA OAMENILOR. CAND FACI BINELE SAU FAPTA BUNA!

Toate aceste aspecte enumarate scot in evidenta, faptul ca atunci cand suntem in situatia de a practica binele prin fapte din credinta, nu trebuie sa existe nici una dintre acestea, ca sa fim bine vazuti, inaintea lui Dumnezeu si nicidecum inaintea oamenilor. Biblia, care este Cuvantul lui Dumnezeu intareste, sustine si ne invata despre practicarea binelui. Iata si cateva exemple versete Biblice, care sustin si ne invata aceste lucruri:

Tu, dar, cand faci milostenie, nu suna cu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii, in sinagogi si in ulite, pentru ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. (Mat.6:2)


"Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui. (Apoc.22:12)


Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu? Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.(1Ioan.3:17)

Slava, cinste si pace va veni insa peste oricine face binele: intai peste iudeu, apoi peste grec. (Rom.2:10)


Nu faceti ca binele vostru sa fie grait de rau. (Rom.14:16)


Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binelesau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup. (2Cor.5:10)


Dar n-am vrut sa fac nimic fara invoirea ta, pentru ca binele pe care mi-l faci sa nu fie silit, ci de bunavoie. (Filim.1:14)


Preaiubitule, nu urma raul, ci binele. Cine face binele este din Dumnezeu; cine face raul n-a vazut pe Dumnezeu. (3Ioan.1:11)


Precum si multe altele...


Dumnezeu sa ne dea intelepciune. Amin.


15. Alfa si Omega - Jul 2, 2017 6:38:00 PM
 "Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel depe Urma, Inceputul si Sfarsitul." 
Numele lui Dumnezeu Care este semnificatia acestor cuvinte descries in Cartea Vietii (Biblia)? La o prima vedere ar fi simplu de spus, iar majoritatea oamenilor cu care am discutat despre acest aspect au marturisit ca aceste doua litere sau simbolori l-ar reprezenta sau ar fi chiar o denumire pe care Dumnezeu o are. Dumnezeu nu are inceput si nici sfarsit. Dumnezeu este : VESNIC, INFINIT, DESAVARSIT, ATOTPUTERNIC…

Aceasta afirmatie Biblica face referire la o intelegere umana, raportata la o intelegere exacta, doar pentru om, nicidecum la o intelegere duhovniceasca despre Dumnezeu. Asa cum am afirmat despre Dumnezeu, intelegerea pur duhovniceasca este: VESNIC.
Alfa si Omega sunt doua litere ale alfabetului grecesc, mai exact prima si ultima litera. Dupa cum bine se stie, scrierile Vechiului Testament, sunt relátate in limba ebraica. Scrierile Noului Testament majoritatea au fost scrise in limba greaca.
In acest caz, aceste cuvinte: Alfa si Omega se regasesc doar in Noul Testament. Singura cale prin care omul il poate cunoaste pe Dumnezeu in aceasta viata este prin: CUVANTUL LUI DUMNEZEU! Dumnezeu s-a facut CUVANTUL! Si Cuvantul a fost dat oamenilor pentru a-L cunosate pe Dumnezeu. La acest aspect face referiré Dumnezeu prin Alfa si Omega. Dumnezeu "coborandu-Se" si raportandu-Se la om, pentrtru a Fi cunoscut, prin acest mod. Trebuia sa existe un mijloc, prin care omul sa il cunoasca pe Dumnezeu.Intre Alfa si Omega este cuprins tot alfabetul, toate literele, toate cuvintele prin care omul sa il Cunoasca pe Dumnezeu. Dumnezeu mai afirma prin Cuvantul sau in Cartea Vietii , nu intamplator chiar sa sfarsitul Bibliei in  Apocalipsa cap. 22 :18,19 :
Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.Si, daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acesteiprorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetateasfanta, scrise in cartea aceasta."


In aceasta ordine de idei putem afirma caci ; ALFA SI OMEGA reprezinta : Cuvantul lui Dumnezeu, pentru oameni, nicidecum ca Dumnezeu ar avea, sau ar Fii un inceput sau sfarsit.De asemenea se poate citi si in

Evanghelia lui Ioan cap.1


1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.2. El era la inceput cu Dumnezeu.3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.10. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.11. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit.12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;13. nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.14. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plinde har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slavaSingurului nascut din Tatal.


16. Paste Fericit !?!? - Prilej de bucurie ori de intristare? - Apr 14, 2017 11:23:00 PM

Semnificatia pastilor evreiesti“VETI CUNOASTE ADEVARUL SI ADEVARUL VA VA FACE LIBERI”…acestea sunt cuvintele Mantuitorului nostru, care este Fiul lui Dumnezeu.
Aceaste urari: ‘PASTE FERICIT’  sau  'SARBATORI FERICITE', nu au nici o sustinere Biblica! Nu poate exista expresia: PASTE FERICIT! Este un mare paradox. Cu riscul de a nu fi placuti oamenilor prin ceea ce vom scrie, Mantuitorul ne spune caci nu trebuie sa cautam sa fim placuti inaintea oamenilor ci doar inaintea lui Dumnezeu. Adevarul, care este Cuvantul lui Dumnezeu este ca o ‘sabie cu doua taisuri’. El poate fi pentru unii dureros, iar pentru altii tamaduitor!


Avem menirea crestineasca inaintea lui Dumnezeu sa facem cunoscute aceste lucruri, indiferent cum vom fi priviti de catre oameni. Scopul nostru, atat cat depinde de noi este sa impartasim Cuvantul lui Dumnezeu prin Dragoste, astfel tot ce marturisim nu este venit de la noi, este ce am primit si am invatat prin intermediul Scripturii, de la Dumnezeu.  ‘cine are ochi de vazut, sa vada…cine are ureci de auzit, sa auda’.
Ce reprezinta cu adevarat, Pastele Domnului ? Care este originea si insemnatatea acestei sarbatori ? Raspunsul este unul pe cat se poate de simplu si el nu se poate gasi decat in Cuvantul Vietii care este Biblia, Cartea Vietii.  Sarbatoarea Pastelui a fost instituita poporului evreu si valabila doar pentru acest popor care in vechime reprezenta poporul lui Dumnezeu! Scopul acestei ‘sarbatori’ era de a fi salvat poporul evreu de catre Dumnezeu si scos afara din Egipt, popor ce a fost robit timp de sute de ani, iar ritualul in sine reprezentand un semn, prin intermediul caruia  poporul avea sa fie salvat. 

 ATENTIE : Pastele reprezinta un prilej de SUFERINTA, un prilej de intristare, NICIDECUMun prilej de BUCURIE ori de bunastare asa cum se petrece fals si schimbat in zilele noastre ! 

Pentru cei ce au rabdare, macar din faptul de a lua la cunostinta care era si cum era intradevar originea Pastelui, poate citi in intregime din Biblie, aici : AICI PUTETI CITI IN BIBLIE DESPRE PASTE ACCESAND  ACEST LINK
Cei ce vor avea rabdarea sa citeasca si sa afle adevaratul sens al Pastelui, este imposibil sa nu sesizeze, ca pastele este sarbatorit in zilele noastre de departe si eronat total fata de pastele original, nerespectand tot ceea ce este scris acolo. Daca toti iti doresti sa ti o sarbatoare trebuie sa o ti si sa o pastrezi asa cum este ea la origine, 100% egala cu originalul. Sa observam urmatoarele aspecte care trebuiesc tiinute, fiindca sunt descrise acolo in Biblie si anume:


1. Sa fie un miel fara cusur, de parte barbateasca, de un an
2. Sa-l pastrati pana in ziua a paisprezecea a lunii acesteia; si toata adunarea lui Israel sa-l injunghie seara.
3. Sa ia din sangele lui si sa unga amandoi stalpii usii si pragul de sus al caselor unde il vor manca.
4. Carnea s-o manance chiar in noaptea aceea, fripta la foc; si anume s-o manance cu azime si cu verdeturi amare.
5. Sa nu-l mancati crud sau fiert in apa; ci sa fie fript la foc: atat capul, cat si picioarele si maruntaiele.
6. Sa nu lasati nimic din el pana a doua zi dimineata; si, daca va ramane ceva din el pe a doua zi dimineata, sa-l ardeti in foc.
7. Cand il veti manca, sa aveti mijlocul incins, incaltamintea in picioare si toiagul in mana; si sa-l mancati in graba; caci este pastile Domnului.
8. Timp de sapte zile veti manca azime. Din cea dintai zi veti scoate aluatul din casele voastre: caci oricine va manca paine dospita, din ziua intai pana in ziua a saptea, va fi nimicit din Israel.
9. Sa nu faceti nicio munca in zilele acelea; veti putea numai sa pregatiti mancarea fiecarui ins.
10. Sa nu mancati paine dospita; ci, in toate locuintele voastre, sa mancati azime."

Tot ceea ce este adaugat ori scos a ceea ce este scris de catre Dumnezeu, nu mai are nici o valoare inaintea lui Dumnezeu! Este asemenea unui PLAGIAT!, o copie a originalului.

Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta. (Apoc.22:18)
 In afara de tot ceea ce este scris in Exod cu referire la sarbatoarea pascala, incepand de la versetul 42, din ce este descris, Dumnezeu arata atat de clar cum aceasta sarbatoare era instituita DOAR  pentru POPORUL EVREU si atat !!!
42. Noaptea aceea trebuie praznuita in cinstea Domnului, pentru ca atunci i-a scos din tara Egiptului; noaptea aceea trebuie praznuita in cinstea Domnului de toti copiii lui Israel si de urmasii lor.43. Domnul a zis lui Moise si lui Aaron: "Iata porunca privitoare la Pasti: niciun strain sa nu manance din ele.44. Sa tai imprejur pe orice rob cumparat cu bani, si apoi sa manance din ele.45. Strainul si simbriasul sa nu manance.46. Sa nu le manance decat intr-o singura casa; sa nu luati deloc carne afara din casa si sa nu zdrobiti niciun os.47. Toata adunarea lui Israel sa faca Pastile.48. Daca unstrain, care va locui la tine, va vrea sa faca Pastile Domnului, orice partebarbateasca din casa lui va trebui taiata imprejur; apoi se va apropia sa lefaca, si va fi ca si bastinasul; dar niciun netaiat imprejur sa nu manance dinele.
Prin traditia si obiceiurile adaugate si atasate acestei sarbatori de catre lumea religioasa, nu fac decat sa ‘schilodeasca’ aceasta sarbatoare pascala. Elemente precum : oua rosii vopsite, iepuras, cozonaci (care reprezinta dospitura, contrar a ceea ce se gaseste in spusele lui Dumnezeu in instituirea pastelui, poporului evreu), au capatat atatea versiuni si coloraturi unlele mai pompoase decat altele…au facut din aceste asa zise ‘sarbatori’ un prilej de bucurie, de bunastare, nicidecum de intristare, necaz si suferinta asa cum era in vechime. 
Invierea Domnului nostru Isus Cristos s-a petrecut odata pentru totdeauna, iar asocierea Invierii Domnului cu PASTELE DOMNULUI, reprezinta o discutie mult mai vasta, aceasta asociere fiind instituita de marile cultele religioase. Invierea Domnului este ceva, iar Pastele evreiesc este altceva, sunt doua lucruri total diferite, si nu au decat coincidenta instituirii de catre Mantuitorul a Cinei cea de taina unde avea sa le prefigureze ucenicilor despre moarte si invierea Sa...odata cu sarbatorirea poporului everu a sarbatorii pascale. De aici se pot ridica mai multe discutii cu referiré la Invierea Domnului, in aceasta ordine de idei am scris un articol pe acest blog : http://strainisicalatori.blogspot.com.es/2009/08/pastele.html
Sa ne bucuram ori sa ne intristam? Apostolul Iacov ne spune aceste cuvinte:


'Rasul vostru sa se prefacain tanguire, si bucuria voastra in intristare'


17. Unele lucruri in privinta Binelui si raului. - Nov 4, 2015 4:48:00 PM
Exista doar doua puteri , doua cai:  Binele sau Raul. Nu exista o a treia putere, nu exista cale de mijloc.Aceste indemnuri, invataturi, sfaturi...pe care le prezentam mai jos, nu sunt copiate ori adunate din alte carti, nici de pe internet sau din alte scrieri ale anumitori autori. Sunt lucruri ce le-am invatat, le-am trait, le-am intalnit in practica de zi cu zi pe Calea Credintei prin Invataturile Sfinte ale lui Dumnezeu, dar si in relationarea cu oamenii, acestea ajutandu-ne sa intelegem mai bine despre Bine si despre Rau. Este posibil ca dragii nostrii cititori sa inteleaga unele dintre acestea mai usor iar altele mai greu. Pentru acest fapt vom incerca pe viitor sa explicam fiecare dintre acestea in amanunt dar si sustinute cu versete Biblice. Va multumim pentru rabdarea acordata, iar Dumnezeu sa dea Intelepciune cititorului si mult Har. Amin.( Adrian si Camelia )


 Exista doar doua puteri , doua cai:  Binele sau Raul. Nu exista o a treia putere, nu exista cale de mijloc.


 Raul  reprezinta a treia partedintr-un Intreg.


 Raul  "lucreaza" intotdeauna in Ascuns!  Binele "lucreaza" intotdeauna Pe Fata!


 Trei lucruri "de baza" ce pot defini  Binelesi Raul:Pasiv – ActivPutin – MultNevazut – Vazut


 Cine practica bineleva avea de pierdut in aceasta viata, dar va castiga totul dupa sfarsitul acesteia.Cine practica raul va avea de castigatin aceasta viata, dar va pierdetotul dupa sfarsitul acesteia.
 Orice om considera despre el ca este un om bun.  Nu orice om stiemai intai ce este Binele si ce este Raul.


 RAUL (implicit satan),  lucreaza in ascuns in interiorul omului,  precum CANCERUL.                     ATENTIE! In momentul in care ajungi sa iti dai seama de el,  poate fi prea tarziu. Este de preferat sa suferi  decat sa accepti raul.

  

 Din greseli te INVETI!
Din suferinta te INTARESTI!
Din nevoi te RIDICI! Din punct de vedere material:
Daca privesti inspre cel bogat vei constata ca esti sarac.
Daca privesti inspre cel sarac vei constata ca esti bogat. OMUL este compus din DOUA "PERSOANE":
 - Persoana fara valoare care se vede (TRUP), placuta inaintea oamenilor
 - Persoana cu valoare care nu se vede (DUH), placuta inaintea lui Dumnezeu. Daca iti iubesti sufletul, iti vei pierde duhul si vei pierde si inaintea lui Dumnezeu.
Daca iti urasti sufletul iti vei salva duhul si vei castiga si inaintea lui Dumnezeu Caderea omului in pacat se produce in urmatoarea ordine:
1. Sufletul
2. Duhul
3. Trupul UITA ce a fost in TRECUT!
BUCURA-TE de PREZENT!
NU TRAI pentru VIITOR! RAUL inseamna DEZBINARE
BINELE inseamna UNITATE Daca vrei sa ti se stearga un lucru rau infaptuit, va trebui sa faci foarte multe lucruri bune.
Daca vei comite o fapta rea, ti se vor sterge foarte multe lucruri bune Atunci cand un om rau va fi doborat,
Se va ridica alt om rau in locul lui.
 Pentru a afla Binele si a ajunge la acesta,
Mai intai trebuie sa ai cunostinta ce este raul, iar apoi scapa de acesta. Daca omul ar trai mai multi ani pe pamant, ar exista si mai mult rau.
Odata cu inaintarea in varstra omul acumuleaza mai multa cunoastere
si implicit raul se va dezvolta treptat. 
Originea cunoasterii inseamna Pomul Cunostintei Binelui si Raului.   Daca faci Binele, Nu Obosiin facerea Lui! "Cine stie sa faca binele si nu il face...pacatmare face."
 Cu nimic cu altceva nu poti sterge lucrurile rele decat cu lucruri bune. Raul  mai inseamna:  EXPANSIUNE! Omul alearga spre rau...
fiindca acolo ii este bine... Victimizarea personala, Lasitatea si Mandria sunt de asemenea trei lucruri rele omului.
Lupta cu tine insuti, Curajul si Smerenia sunt lucrurile cele mai bune omului Daca faci de noua oribine si o data rau, omul rau iti va lua in considerare raul  facut. Daca faci de noua ori bine si o data rau, omul bun iti va lua in considerare binele facut.
 La om:  "este ŞI nu este".La Dumnezeu:  "este SAU nu este".
  Un alt rau este: Perfectiunea in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.


RAULsta in: DETALII! (lumesti). Binele sta in: DETALII! (duhovnicesti).


 Cel ce are Bunatate, se naste cu ea. Cel ce are Rautate, sfarseste cu ea.


 Dragostea sta in Fapte, nu in cuvinte! Tot ceea ce a fost, ce este si ce va fi inca, reprezinta DOVEDIREA  a ceea ce este Bine si a ceea ce este Rau. 


  Cele mai rele lucruri, pe care le poate face un om altui om sunt:         1. Amagirea, 2. Fatarnicia, 3. Pricina de poticnire, 4. Inselarea, 5. Tradarea.


 Raul venit asupra unui crestin inseamna incercare.  Raul venit asupra unui lumesc inseamna pedeapsa. 


 Faptele bune din aceasta viata, sunt ca si cand ai lucra la un "document", iar la sfarsit vei da “SAVE” “documentului”. Faptele rele din aceasta viata sunt ca si cum ai lucra la un "document", insa la sfarsit vei da comanda “DELETE”, iar "documentul" va fi aruncat la cosul de gunoi. Atentie!: Salveaza-tiintotdeauna "Documentul"! Se poate intrerupe “curentul” in orice clipa! "Documentul" = Viata. “Unitatea de masura” a credintei:  FAPTELE


 Cu cat cineva acumuleaza mai mult rau, cu atat mai mult nu mai poate accepta binele. Daca faci un BINEunui OM, te vauita IMEDIAT. Daca faci un rauunui OM, nu te va uita NICIODATA.  Daca faci un rauunui CAINE il va uita IMEDIAT. Daca faci un BINEunui CAINE, nu te va uita NICIODATA.
  Omul prost se bucura atunci cand langa el se afla un om mai prostdecat el. Omul intelept se bucura atunci cand langa el se afla un alt om intelept. Omul rau  se bucura atunci cand langa el se afla un om mai rau decat el. Omul bun se bucura atunci cand langa el se afla un alt om bun.
 Mandria reprezinta  originea raului.  Smerenia reprezinta originea Binelui. Daca cineva ti-a facut rau, NU fa si tu la fel! Fa Binele! Fii Intelept! Dovedeste statutul de OM ce ti-a fost oferit de catre Dumnezeu. Omul RAU il considera  bunpe omul rausi raupe omul bun. Omul BUN (pe buna dreptate),  il considera bun pe omul bunsi raupe omul rau.


 Raul savarsit de catre un om intelept este mai maredecat raulfacut de catre un om prost.


 Cand ajungi sa constati ca totul este bine in jurul tau din punct de vedere uman, material, inseamna ca din punct de vedere duhovnicesc,  spiritual te situezi in plan total opus.  De cealalta parte, cand ajungi sa consideri ca  totul este rau in jurul tau din punct de vedere uman, material, inseamna ca din punct de vedere duhovnicesc, spiritual te afli pe calea cea buna.


 Este de preferat  sa ingadui un om prost decat un om rau. (fara a se considera a fi un BINE) Cel ce este prost face raul din nestiinta.  Cel ce este rau face raul cu buna stiinta.


 Omul Duhovnicesc (crestin) este acela care accepta doar Binele in aceasta viata. Omul Sufletesc (firesc) este acela care accepta si Binele si Raul in aceasta viata. Omul Lumesc (pacatos) este acela care acepta doar raul in aceasta viata. Doar Omul Duhovnicesc se va  Mantui!


 Daca esti buncu cel bun si bun cu cel rau, nu iti va fi bine.  Daca esti  rau  cu cel rau si  rau  cu cel bun, nu iti va fi bine. 
Daca esti buncu cel bun si  intelept  cu cel rau, iti va fi bine.


 Binele faptuit fata de cel rau, inseamna slabiciune.  Binele savarsit fata de cel bun, inseamna intelepciune.


 Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima. FA BINELE! Sansa vietii a fost data fiecaruia! Nu  irosi aceasta sansa! Nu te vei mai intalni cu ea niciodata. Ceea ce faptuim, ACUM, AICI,  va ramane vesnic ca dovada pentru judecata divina si aceia va primi fiecare.


 Nu astepta sa ti se ceara sa faci binele. Fa binele inainte sa ti se ceara si astfel va fi considerat fapta buna inaintea lui Dumnezeu.


 Cheia mantuiriisufletului omului este SUFERINTA, indiferent de natura acesteia (materiala,  trupeasca, sufleteasca). Cu cat suferi mai mult, cu atat esti mai aproapede Dumnezeu.  Cu cat suferi mai putin, esti mai departe de Dumnezeu.


 Singurul lucru pe care omul il ia cu el din aceasta viata, este: CONSTIINTA


 Nu sunt un om perfect,  nu sunt un om pacatos,  sunt un om care greseste.


 Cu cat esti mai legat de materie, de lucrurile care tin de partea vazuta, cu atat mai greu si mai dureros va fi momentul despartirii de acestea.  Cu cat esti mai detasat de materie si neimplicat in lucrurile lumesti, cu atat mai usor va fi momentul despartirii de acestea.


  Multe dintre problemele vietii s-ar rezolva mai usor daca am vorbi unii cu altii,  NU  unii desprealtii


  Cel ce primeste o incercare grea in viata si o accepta  va deveni un om bun.  Cel ce primeste o incercare grea in viata si nu o acceptava deveni un om mai rau.


 Daca cineva aude Cuvantul lui Dumnezeu si il primeste cu bucurie, i se va deschide mintea si il va intelege foarte usor. Daca cineva aude Cuvantul lui Dumnezeu si nu il primeste cu bucurie, i se va inchide mintea si nu  va intelege niciodata nimic.
 Intotdeauna sa incerci sa implinesti ce iti iese pe gura potrivit Cuvantului lui Dumnezeu: "Da sa fie Da! si Nu sa fie Nu! Ce trece peste acestea vine de la cel rau."


 Te pot ajuta sa intelegi despre existenta lui Dumnezeu.  Nu te pot face sa creziin Dumnezeu.


 Orice om are sansa iertarii, in aceasta viata, DOAR DACA: nu a avut cunostinta deplina despre ce a facut; ii pare rau si se caieste; accepta suferintace va avea sa vina, ca o consecinta a ceea ce a faptuit; nu face din nou acelasi lucru pentru care a fost iertat.


 Pentru atei (necredinciosi):  mai intaitrebuie sa crezi (cu adevarat!) si pe urma ti se va dovedi.  Daca mai intai astepti sa ti se dovedeasca, nu vei crede niciodata.


 Raportat la: Materie, Timp, Spatiu:  >>>  NIMICUL (material) este INFINITUL (imaterial).


 Nu este bine sa oferi detalii lumii. Este bine sa observidetaliile din lume.


 Cand oferi cuiva ceva sa ii dai intotdeauna ce este mai bun. Sa nu oferi niciodata ce este mai vechi sau ce nu este cel mai bun, fiindca tu crezi ca faci binele, dar  astfel, risti sa faci raul.


 Daca faci bineledoar la nivel teoretic (informativ), se considera un bine doar pe jumatate facut.  Daca adaugi la acest bine teoretic si faptele - binele practic -, atunci bineledevine intreg.


 Aceasta viata functioneaza pe principiul RELATIVITATIIsi al ERORII. Ceea ce exista Acum, mai tarziu poate sau nu mai poate fi. Invataturilevenite de la Dumnezeu, sunt: PRINCIPIALE, STATORNICE, NESCHIMBATOARE, SIGURE, UNICE.  Pentru o comunicare PERFECTA : vorbeste ce trebuie, vorbeste cum trebuie, vorbeste cat rebuie. Daca vrei sa castigi mai intai trebuie sa pierzi.


 Pentru ceea ce stiu si ceea ce fac, sunt raspunzator. Pentru ceea ce nu stiu si ceea ce nu fac, nu sunt raspunzator.


 Un alt rau este daca nu faci fapte bune.
  INTOTDEAUNA: cine vrea cauta mijloace, cine  nu vrea cauta scuze.
 Binele  facut conditionat (din obligatie) se numeste: datorie sau mila. Binele facut neconditionat se numeste: ajutor sau dragoste(Agape).
RELIGIA >>> echivalentul POLITICII implicit: CULTELE RELIGIOASE>>> echivalentul PARTIDELOR POLITICE. Punctul comun al acestora: interesul materialsi goana dupa putere. Cel ce spune multe, face putine.  Cel ce spune putine, face multe.


 Niciodata nu interpreta (rastalmaci) vorbele unui om inainte de a le cerceta. Risti sa tragi concluzii gresite ori sa gandesti rau.


 Nu te certa cu aproapele tau! Nu te certa cu Binele! Nu te certa cu Dumnezeu! CEARTA-TEpe tine insuti si vei deveni Intelept. Abia pe urma te poti certa, dar numai cu Raul. Daca ai incerca sa iti ridici intrebari ori indoieli  despre Dreptatea lui Dumnezeu, 
primul vinovat ai fi, chiar TU!


 Inceputul Intelepciunii: Frica de Domnul. Sfarsitul Intelepciunii: Dragostea lui Dumnezeu. Orice om lumesc isi poate simti “MIZERIA” interioara (mai mult sau mai putin, mai devreme sau mai tarziu), insa, unii  nu o poate curati, fiindca s-a obisnuit cu ea.


 Un om lumesc (firesc, trupesc) se bucura de LIBERTATEA acestei vieti. Un Om Crestin (duhovnicesc) se bucura de LIBERTATEA in Cristos.


 Frica vine din slabiciune,  slabiciunea vine din frica.


 Ficare ar trebui mai intai sa se cerceteze pe el insusi si mai apoi pe celalalt.


 Cel ce agoniseste in aceasta viata, este un fricos. Cu cat strangi mai mult in aceasta viata (material, trupeste...),  cu atat esti mai fricos (sufleteste, duhovniceste…).

 Strange-ti intotdeauna comori in Cer, nu pe pamant.


 Mai mare bucurie trebuie sa ai atunci cand oferi, decat atunci cand primesti.


 Din caza rautatiice a crescut in oameni: Am devenit IMUNla rau!


 Cel mai “bogat”  om din lume, fara sa ai un banut intr-un buzunar, poti fi daca: In celalalt buzunar ai:  Biblia(Cartea Vietii).


 Banii,  pentru omul slab, reprezinta cea mai mare capcana a vietii! Cursamintii si sufletului sau. Banii pentru omul statornic reprezinta: “Fericit este omul care se bucura din rodul muncii sale”.


 Primul loc , inseamna intotdeauna: Moarte(sufleteasca). Locul intai semnifica:  competitie, suprematie, autoritate, mandrie, razboi.  A fi:  primul,  inseamna a fi superior a TOT ceea ce este in jurul tau, inseamna a te face un mic “dumnezeu”. Primul loc , inseamna lipsa  totala a Dragostei.


 Aceasta viata este "OGLINDA" a ceea ce a fost inainte de ea si ceea ce va urma sa fie dupa ea.


 TRAIESC CA SA MANANC! >>> valabil pentru lume.  MANANC CA SA TRAIESC! >>> valabil pentru crestini.


 Produc putin,  consum putin : valabil pentru crestini.  Produc mult, consum mult : valabil pentru lume.


 Cel ce traieste doar pentru el,  este echivalentul unui "dobitoc". Cel ce traieste si pentru altul, se poate numi cu adevarat: OM.
 Daca cineva considera ca este cineva,  sa ia aminte ca nu este nimic.


 Cu cat de mult trtatezi oamenii de “sus”, cu atat de mult in “jos” esti inaintea lui Dumnezeu.


 Nimic nu este intamplator in aceasta viata! Dumnezeu este Dreptate! Dumnezeu este Dragoste! Tot ceea ce exista se afla pe baza Dreptatii lui Dumnezeu. Cu cat te afli mai “sus”,  din orice punct de vedere, cu atat “caderea”  evident va fi mai mare.


 Daca noua oameni ti-au facut raul  iar in cale iti va iesi al zecelea, nu il privi  pe aceasta din urma cu ochi rai. Vei fi mai precaut cu acesta decat cu cei dinainte insa nu iti pierde increderea de tot. Nu gandi rauldinainte. Intotdeauna pune binele inainte.


 Craciunul, Pastele, 8 Martie, Halloween…(alte sarbatori idolatre),  deschid sufletele, dar:  inchid mintile.


 Aceasta viata este lunga si grea pentru un crestin.  Aceasta viata este scurta si usoara pentru un lumesc(firesc).


 “Obstacolul”,  “Capcana”  VIETII VESNICE  pentru un om lumesc (firesc),  este:  viata actúala.


 Cuvantul lui Dumnezeu, a fost numit de oameni Biblia.  Cuvantul lui Dumnezeu numit in Biblie de Dumnezeu, este: CARTEA VIETII.


 Intelepciunea umana inseamna Cunosatere.  Intelepciunea Duhovniceasca inseamna Dragoste.


 Tot ceea ce se vede= muritor, trecator… Ceea ce nu se vede = Viata.


 Inceputul pacatului: CUNOASTEREA.  Originea perfectiunii: DRAGOSTEA (Agape)


 Logica confirma ca, Materia, Timpul, Spatiul,  nu reprezinta Creatia lui Dumnezeu:Cel Atotputernic,  nu putea crea ceva slab!Cel Viu,  nu putea crea ceva muritor!Cel Nevazut,  nu putea sa creeze ceva vazut!Cel Imaterial,  nu putea sa creeze ceva material!Cel Vesnic,  nu putea sa creeze ceva trecator,limitat! Ceva Creat,  nu mai poate sa evolueze!


 Justitia Suprema:Sala de Judecata = viata actualaJudecatorul  = Dumnezeu(V.T.),  Isus Cristos (N.T.)Procurorul (acuzatorul) =  satan diavolulAvocatii  (Aparatorii) = Ingeriiacuzatii: lumeaparatii =  crestiniimartorii = aproapele, semeniidosarele = cartile / Cartea Vietii (faptele bune sau rele)verdictul = Dreptatea lui Dumnezeuinchisoarea = locul celor namantuiti libertatea = locul celor mantuiti


 Rautatea vine Mandrie. Mandria vine din Gandul Rau. Gandul Rau  vine din Rautate.  Rautateaomului este ca un Circuit Inchis!


 Femeia inteleapta este aceia care se supune in toate barbatului ei (in Domnul).  Femeia rea este aceia care conducepe barbatul ei ori care vrea sa detina  puterea, autoritatea,  in orice domeniu al vietii.


 Femeia prostituata se inseala doar pe ea, doar cu trupul si de nevoie.  Femeia curva se inseala pe ea, inseala si pe altcineva si cu sufletul si cu trupul si cu voie.


       Barbatul  (la propriu, fizic) care inseala,  este femeie (la figurat, caracter).      Femeia  (la propriu, fizic) care nu inseala,  este barbat (la figurat, caracter).
 Femeia trebuie sa fie condusa cu “barbatul din interior” nu cu “barbatul din exterior”


 Femeia cauta intotdeauna lucrurile complicate
Barbatul cauta intotdeauna lucrurile simple Cel ce traieste tot timpul pentru viitor, nu se va bucura niciodata cu adevaratde prezent!


 Aceasta viata: la tot pasul: moarte.Dupa moarte: VIATA VESNICA! Taina Fericirii: Echilibrul!


 Taina Perfectiunii: Intelepciunea(Duhovniceasca)!


 Pentru ca, Biblia - Cartea Vietii - Cuvantul lui Dumnezeusa fie pe deplin inteleasa trebuie:mai intai sa o Citestipe urma sa o Intelegi si mai apoi sa o Traiesti Primul lucru ce il determina pe om sa cada in pacateste : LIBERTATEA !Primul lucru ce il ajuta pe om sa NU cada in pacat este : UNITATEA ! Alege intotdeauna BINELE !dar :Daca esti  constrans de o situatie ce nu depinde de tine sa alegi intre doua situatii rele :
Alege intotdeauna raul mai mic inaintea unui rau mai mare. Mai bine este sa eviti rauldacat sa infrunti raul !Nu uita : raul este o putere superioara omului. Raul il poti infrunta doar cu ajutorul lui Dumnezeu, printr-o putere superioara raului!
 Cel ce are putini bani, are taria sa fie stapan asupra banilorCel ce are multi bani , banii vor pune stapanire asupra lui.18. Tehnologia Touchscreen (atinge ecran) - Oct 10, 2015 5:11:00 PMAtingere ecran TactilMergi pe strada, te afli in tren, te afli in autobuz, in metrou. Oriunde in jurul tau privesti, oameni in varsta, tineri, copii, ce sunt captati, concentrati, preocupati, acaparati de un telefon, un ipad, o tablata, majoritatea timpului. Ce poate insemna acest lucru raportat la vremurile actuale in care se afla omenirea, cum pot fi vazute acestea, ca fiind bune sau rele, de unde vin ca si sursa, ce impact si ce consecinte au acestea asupra omului, dar in primul rand ce ne spune Cuvantul lui Dumnezeu privitor la acest aspect?


Compania Microsoft (la nivel de computer) cu sistemul de operare WindowsDupa cum se stie aceasta tehnologie a informaticii a aparut treptat, dar nu cu mai mult de cateva zeci de ani in urma, mai exact pe la sfarsitul Secolului al XX-lea. Putem observa pe rand cum a evoluat si ce are la baza, aceasta revolutionara tehnologie, ori care este scopul si impactul  acesteia asupra omenirii. Primii ce au deschis aceasta tehnologie, dupa cum bine se cunoaste au fost cei de la Compania Microsoft (la nivel de computer) cu sistemul de operare Windows , care tradus insemnand FERESTRE, acest prim pas aratand cum omenirea avea sa deschida FERESTRE spre CUNOASTERE, INFORMATIE,  iesind din "izolarea" in care a stat milenii. "Inţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, trupească, demonică." (Iacov 3:15 ). Oare intamplator Compania Microsoft a luat acest simbol al unor ferestre sau putem spune ca a avut o inspiratie, (sursa, putere) venita din exteriorul omului?  Ori ne putem pune o alta intrebare: de ce acum spre "sfarsitul timpului", omul a devenit atat de rapid intelep raportat la miile de an din urma?


Cuvantul lui Dumnezeu, ne arata caci de la inceput Diavolul a pacatuit, iar scopul lui a fost de a insela si de a atrage lumea pentru a fii captata si atenta asupra lui mai mult decat asupra lui Dumnezeu. "Cine săvârşeşte păcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul păcătuieşte." ( 1 Ioan 3:8 ) .In Biblie, Cartea Sfanta el este reprezentat ca fiind imitatorul lui Dumnezeu, iar prin materie si lucrurile materiale ale carui stapan este "Şi acum v-am spus acestea înainte de a se întâmpla, ca săcredeţi când se vor întâmpla. Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vinestăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine" ( Ioan 14:29,30 ), el a reusit sa devina "creator", imitand-ul pe Dumnezeu astfel incat oamenii sa slujeasca mai mult fapturii decat Faptuitorului. "Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciunăşi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care estebinecuvântat în veci, amin!" ( Romani 1:25 ). La baza acestora si ajutat de CUNOASTERE, a reusit sa insufle aceasta intelepciune omului care a reusit sa creeze la randu-i aceasta tehnologie informatica. La o prima vedere  noi oamenii credem ca oamenii au devenit cu trecerea timpului din ce in ce mai intelepti, insa in spatele acestor lucruri "cineva" incearca din rasputeri stiind ca mai are putin timp sa acapareze intreaga omenire asupra lui. "Pentru aceasta, bucuraţi-vă ceruri şi cei ce locuiţi în ele.Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mâniemare, căci ştie că timpul lui e scurt." (Apocalipsa 12:12 )


Dupa acest prim succes prin deschiderea ferestrelor spre o noua CUNOASTERE si o intelepciune creatoare, i-a insuflat omului, intelepciunea de a crea noua tehnologie TOUCHSCREEN, aceasta dovedind si mai mult cum satan prin intermediul omului poate avea putere creatoare mai mare, imitandu-l pe Dumnezeu prin puterea ATINGERII CU UN DEGET a unui obiect, astfel insuflandu-i omului autoritatea prin care poate stapani si coordona aparatul respectiv, facand ca prin intermediul acestei atingeri omul sa se simta un "mic dumnezeu". Vorbim despre putere fiindca in Sfanta Scriptura se arata cum Dumnezeu, cand a instituit cele 10 porunci poporului evreu, aceste porunci au fost scrise pe cele doua table de piatra cu " DEGETUL LUI DUMNEZEU": "Şi nici pâine n-am mâncat, nici apă n-am băut. Atunci mi-adat Domnul două table de piatră, scrise cu degetul lui Dumnezeu; peacelea erau scrise toate cuvintele pe care vi le-a grăit Domnul pe munte, dinmijlocul focului, în ziua adunării." ( Deuteronomul 9:10 ). Oare intamplator Compania Fondatoare Google, a ales ca denumire si simbol al  sistemului, un ANDROID ? Acest aspect ar trebui sa ne puna pe ganduri, sa ne ridicam intebari de unde a venit aceasta sursa de cunoastere, intelepciune si putere negativa asupra omului?  Fiindca un telefon sau un sistem de operare ce legatura au cu simbolul unui robot, android, extraterestru, ori ma rog oricum a unei fiinte supranaturale...dar mai degraba omul nu a fost inspirat sa aleaga acest simbol care sa reprezinte sursa lui?Mai mult decat atat, o alta Companie Macintosh la care fondatori sunt cei de la Apple, cu o performanta si o viteza mult superioara celor aflate inaintea acestora (la nivel de telefoane, tablete, ipad-uri...), au iesit pe piata avand ca simbol un mar care este inceput, muscat, ori un mar cu gura deschisa... Ce reprezinta acest simbol? A fost ales din intamplare acest "mar" de catre fondatori ori au fost din nou inspirati la fel ca celelalte Companii? Daca omenirea are cunostinta mai mult sau mai putin ceea ce s-a intamplat din punct de vedere Biblic in legatura cu caderea omului in pacat, In Biblie se arata cum ca omului i-a fost interzis de catre Dumnezeu sa ia din Pomul Cunostintei Binelui si raului. " Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-azis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să numuriţi!" ( Geneza 3:3 ). Omul  incalcand porunca lui Dumnezeu si luind din acel pom al Cunostintei un "mar", prin neascultare a cazut in pacat. De departe se poate intelege ca un Pom al Cunostintei Binelui si raului putea sa contina un fruct adica un "mar" ca si fruct, pe care omul l-a luat si a cazut in pacat. Intr-o traducere a Bibliei corecta din Manuscrise Originale mai exact in Biblia lui Nicolae Milescu din anul 1688, precum si in alte traduceri corecte, in Cartea Genezei, in locul fructului "mar", apare cuvantul ROD, ceea ce semnifica idea de pacat, nicidecum a unui fruct. Insa omul de-a lungul istoriei a schimbat si a mistificat aceasta semnificatie a unui rod cu a unui mar...Asa cum si Pomul Cunostintei Binelui si raului  nu se poate intelege ca fiind un pom material, fiindca un pom ca si aspect de planta un poate sa contina Bine si Rau, intreaga descrierea a caderii omului in pacat, se poate intelege decat sub aspect duhovnicesc (simbolic). Insa ce este important aici, sa observam de ce s-au ales ca si simbol: un "MAR", un ANDROID, FERESTRELE...ce se deschid spre Cunoastere si cine sta in spatele tuturor acestor lucruri?Oamenii nu vor da o prea mare importanta acestor lucruri si le vor privi ca pe ceva normal, insa sa nu uitam ca satan chiar acest lucru vrea sa se intample. Multi vor spune, tu nu folosesti calculator? Tu un folosesti telefon mobil? Insa Cuvantul lui Dumnezeu ne spune despre acestea: Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos.Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva. ( 1 Corinteni 6:12 )., acest lucru aratandu-ne inca din vremurile stravechi ca vor veni vremuri in viitor cand vom depinde din punct de vedere material de un sistem rau, creat de satan, sistem al carui stapanitor si fondator, este."Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-aarătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă veicădea înaintea mea şi Te vei închina mie.Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este:"Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti".( Matei 4: 8-10 ). Insa din punct de vedere duhovnicesc acest sistem nu trebuie si nu poate sa aiba putere de stapanire asupra unui crestin, atata timp cat nu va fi stapanit sau biruit de acesta. Mai mult, Invataturile Sfintelor Scripturi ne invata ca pentru a birui raul acesta trebuie invins chiar prin "armele lui", adica sa dovedim oamenilor prin Cuvantul lui Dumnezeu, chiar prin acest sistem creat de satan, caci insasi acest sistem este unul cu impact negativa supra omenirii.

Dar oamenii isi vor pune intrebarea si ce este rau in acest sistem? Ce este rau intr-un telefon? Ce se gaseste rau intr-o tableta?... Raspunsul fiind unul cate se poate de simplu si care se poate sesiza foarte usor in zilele noastre. Simplul fapt ca TOT! sau aproape tot timpul omului este acaparat, devenind chiar dependent de acest sistem informativ. Pentru multi devenind deja un mod de viata, fara de care nu s-ar putea lipsi, lucru putin sesizabil acum de catre oameni, pentru ca oamenii si asa cu putina credinta care a mai ramas, sa se piarda si sa se indeparteze de Dumnezeu."Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai multi seva răci. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui." ( Matei 24 12:13 )

19. Icoana lui Iisus Cristos - Jan 30, 2013 9:08:00 AM
Icoana MantuitoruluiIn general, icoana este definita ca fiind imaginea pictata sau, mai rar, sculptata, care infatiseaza personaje sau scene inspirate din Scriptura sau viata religioasa, si care serveste ca obiect de cult si de inchinare.

Cuvantul lui Dumnezeu ne invata ca acest obiect creat de om, vizibil, material, palpabil, nu poate niciodata sa contina nici un element care sa-i justifice statutul de “obiect sfant” sau “facator de minuni” Dumnezeiesti. Un prim exemplu se regaseste in Epistola lui Pavel catre Evrei, capitolul 11, versetul 1, unde se arata ca “adevarata credinta reprezinta incredintarea in lucrurile care nu se vad”. De asemenea, in Vechiul Testament, prorocul Ieremia scoate in evidenta inutilitatea si falsitatea pe care o inspira aceste plasmuiri ale celor slabi in credinta. (Cartea lui Ieremia, capitolul 10). 


Cea mai cunoscuta si raspandita icoana zugravita vreodata de mintea umana este icoana Mantuitorului nostru Iisus Cristos. Pe langa faptul ca toate aceste reprezentari subiective nu au la baza o imagine reala a personajului expus, cu atat mai grav, icoanele care il ilustreaza pe Fiul lui Dumnezeu sunt in neconcordanta cu versetele biblice iar autorii lor nu fac decat sa incalce in mod voit Cuvantul Scripturii.

Mai intai, ceea ce caracterizeaza si se regaseste in toate icoanele care il intruchipeaza pe Mantuitor, probabil un aspect insesizabil privitorului de rand, consta in redarea unui chip frumos, cat mai atragator, al Acestuia. In deplina opozitie cu aceasta practica impamantenita de ani de zile, prorocul Isaia il descrie pe Fiul lui Dumnezeu ca neavand nimic in infatisarea Sa care sa ne atraga privirea:
“Iată, Robul Meu va propăşi; Se va sui, Se va ridica, Se va înălţa foarte sus. După cum pentru mulţi a fost o pricină de groază – atât de schimonosită Îi era faţa şi atât de mult se deosebea înfăţişarea Lui de a fiilor oamenilor “ (Isaia 52;13,14)
“El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă. Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.” (Isaia 53;2,3) 


Pe de alta parte, un alt element fals indus celor ce privesc sau se inchina la aceste icoane il reprezinta parul lung al Mantuitorului. In aceasta privinta, apostolul Pavel este categoric:
“Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung...” (1 Corinteni 11;14) 

Astfel, daca apostolul Pavel ne invata ca este nedemn pentru un barbat sa poarte parul lung, cu atat mai grav, este necrestinesc din partea unei fiinte umane sa-i atribuie lui Cristos un detaliu fizic aflat in totala contradictie cu invataturile lui Dumnezeu.

Nu in ultimul rand, lucrul cel mai usor de sesizat, valabil pentru toate icoanele, consta in diversitatea chipurilor reprezentand acelasi personaj religios. Imaginatia umana a fost dintotdeauna extrem de bogata insa niciodata nu va putea servi la redarea autentica a unui chip necunoscut. 

Mai mult decat atat, luati aminte si priviti cate erori reprezinta aceste icoane create de om:

1. Exista mii si mii de exemplare pictate ale icoanei Mantuitorului, inchipuite in mii si mii de feluri si versiuni diferite. Se ridica intrebarea: Atunci care este versiunea originala ? Fiecare persoana are o singura identitate, o singura infatisare, la fel cum este si intr-un act de identitate. Sa luam aminte la acest aspect!

2. Dumnezeu, dupa cum bine se stie ne interzice printr-o porunca sa nu ne inchinam sau sa ne facem vreo infatisare a nici unui lucru ce este pe pamant sau in ceruri si sa nu ii slujim acestuia. In acest fel se incalca o porunca data de Dumnezeu, indiferent de explicatiile aberante venite din partea celor ce sustin inchinarea falsa.

3. Daca nu in toate, atunci in majoritatea acestor picturi, Mntuitorul  este pictat ca avand parul lung. Asa cum am specificat mai sus, Apostolul Pavel, ne spune intr-o Epistola din Cartea Vietii, caci este o rusine pentru orice barbat pentru care poarta parul lung. Luati aminte la acest indemn, fiindca Apostolul mantuirii neamurilor, nu putea sa critice insusi infatisarea Mantuitorului.

4. Proorocul Isaia de asemenea il descrie ca urat, avand infatisarea Fiul lui Dumnezeu, iar contrar acestor spuse, cei ce isi permit sa il picteze pe Fiul lui Dumnezeu il picteaza in majoritatea icoanelor ca fiind fromos si atragator la infatisare. Sa luam aminte si la acest aspect.

5. In toate icoanele pictate si imaginate de mintea unor oameni, Mantuitorul apare ca tinand in mana stanga, ATENTIE: MANA STANGA!!!, o carte care dupa cum bine se stie reprezinta CARTEA VIETII, adica Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. Nu stim cine sesizat si aceasta mare eroare, fiindca privitorul de rand este prea prins de magia infatisarii, ca sa mai poata deosebii detaliile, falsurile, erorile si neadevarurile ce se pot ascunde in spatele imaginii. In Apocalipsa Dumnezeu ne prezinta ca la Judecata ce va fi, Mantuitorul deschide o carte, adica Cartea Vietii, pe care o tine in MANA DREAPTA! ATENTIE IN MANA DREAPTA! Acest aspect ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa vedem care este semnificatia adevarata in Biblie, pentru DREAPTA si pentru SATNGA, ca si puteri.

6. Una dintre cele mai elocvente erori si minciuni care si cine se poate ascunde de fapt in spatele infatisarii Mantuitorului (dupa cum se stie satan este imitatorul lui Dumnezeu, de la inceput...) este faptul ca in aceste icoane Mantuitorul este pictat ca facand un semn cu mana dreapta, acest semn reprezantand: SEMNUL SATANIC!!! Atentie, priviti aici pentru a observa adevarul, binenteles pentru cine are ochi de vazut:

https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/16/mantuitorul-face-semnul-satanic-in-pictura-murala-de-la-catedrala-mantuirii-neamului-ideea-a-fost-a-ps-sofronie-cel-apropiat-de-monofiziti-si-care-a-sfintit-agheasma-mare-impreuna-cu-catolicii/

7. Nu in ultimul rand se poate aduce la cunostinta si rolul negativ pe care il joaca icoanele in legatura cu reprezentarea nimbului, adica a cercului luminos pictat deaspra capului celui reprezentat din icoana. Acest NIMB luminos pe care cultul ortodox il profaneaza ca fiind o putere sfanta, duhovniceasca, reprezinta un element pe cat de fals pe atat de nebiblic, dar ATENTIE!: acest NIMB isi are originile in antichitate, fiind reprezentat in Egipt, Mesopotania si alte popoare pagane ca fiind o forta data de catre ZEI si folosita ca simbol cu impact negativ si contrar invataturilor Biblice.


Mantuitorul ne spune: CAUTATI ADEVARUL SI ADEVARUL VA VA FACE LIBERI!20. Mos Craciun - idolul minciunii - Oct 13, 2012 4:57:00 PMMos Craciun, Bradul, ColindatChiar daca in esenta sarbatorile de iarna nu isi au originea in Cuvantul Scripturii, totusi, acestea sunt consimtite si serbate de intreaga lume asa-zis crestina. Astfel, de la mic la mare, de la bogat la sarac, oamenii sunt invaluiti de o putere magica care ii acapareaza intru totul si ii transforma in sclavii acestor false celebrari. Haidem sa fim macar o singura data in viata cinstiti, corecti, coerenti si logici si sa nu ne ascundem sa dam lucrurile pe fata asa
cum ele sunt in realitate si anume ca orice om care crede in aceste sarbatori de iarna indiferent de religie, culoare politica, stare materiala, rang social si asa mai departe...nu celebreaza decat pe acest MOS care se numeste craciun, neexistand nici macar o farama de credinta in spatele acestor sarbatori, iar daca ceva exista este la nivel de fatarnicie. Intreaga lume celebreaza pe mos craciun adica o legenda si o minciuna, ceva ce nu exista. Totul este FALS!!!


Nu mai este demult un mister faptul ca sarbatoarea craciunului reprezinta doar o legenda, care de-a lungul timpului, a imbracat tot felul de versiuni, mai mult sau mai putin hilare, si mai ales lipsite de orice farama de adevar biblic. Mai multe detalii in acest sens, puteti afla aici: http://strainisicalatori.blogspot.com/p/sarbatori-idolatre.html 

In continuare, veti gasi cateva observatii cu privire la cele doua elemente esentiale si definitorii pentru sarbatoarea craciunului: mos craciun si bradul.

Atentie! A nu se intelege gresit! Aceasta postare nu face referire la o persoana anume sau la persoanele care celebreaza ori persoanele care se deghizeaza ori imbraca hainele respectivului mos legendar. Nu face referire nici la cei ce au la cunostinta mai mult sau mai putin despre acest "mos". 

Aceasta postare face referire in mod direct cu precadere doar pe acest personaj care se numeste craciun, personaj, fals, imaginar si inventat, cu cat mai mult neadevarat, nedovedit, personaj ce devine idol, datorita faptului ca prin celebrarea lui acesta se transforma in IDOL. Orice lucru caruia omul ii slujeste sau i se inchina de ordin material si in mod vazut, devine: IDOL!
MOS CRACIUN: Infatisarea mosului, cea a unui batran, reprezinta primul aspect ce denota ideea de imitatie din partea celui rau care a cautat intotdeauna sa-l imite pe Dumnezeu, descris in Scriptura ca "Cel Batran de zile". Prin faptul ca si-a luat aceasta infatisare de batran, acest idol al minciunii, in spatele caruia se ascunde satan, reuseste cu succes sa acapareze sufletele oamenilor sub pretextul acestor asa-zise sarbatori crestine, determinandu-i, in mod inconstient, sa i se inchine si sa ii slujeasca. Mai mult, este cunoscuta siretenia lui satan de a actiona impotriva omului in mod nevazut, in ascuns, folosindu-se de minciuna, tot asa cum gura acoperita de barba a mosului marturiseste lucruri neadevarate si ii amageste pe cei slabi.
De asemenea, se stie foarte bine ca mosul se identifica cu darul, acel ceva nou pe care oamenii, si in special copii, il asteapta de la el, satan folosindu-se de acelasi mijloc pentru a-l ispiti pe Om, in gradina din Eden:"...Oare a zis Dumnezeu sa nu luati din Pomul Cunostiintei Binelui si Raului ?..." (Geneza 3;1)

In consecinta, pe de o parte, omul nu va putea rezista tentatiei de a refuza darul cel nou, placut si frumos, iar de cealalta parte, satan isi va atinge scopul, obtinand inchinarea omului si caderea acestuia in pacat, prin neascultare:"...De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat..." (Geneza 3;6)
Nu este intamplator nici faptul ca mosul (satan) incearca sa obtina aceasta inchinare folosindu-se in primul rand de copii, intrucat stie ca sufletele nevinovate ale acestora pot fi amagite cu usurinta in acelasi fel cum s-a intamplat si in gradina din Eden cand a inselat Omul. De asemenea, nu trebuie sa ne surprinda noile culori ce i s-au atribuit infatisarii mosului, adica: alb si rosu, acestea pastrand legatura cu intrarea omului in pacat, astfel: albul semnificand puritatea omului dinaintea caderii si rosul reprezentand jertfa, respectiv aspectul de sange si suferinta.
BRADUL: Nelipsit din ecuatia craciunului, poate fi comparat cu Pomul cunostiintei binelui si raului din gradina Edenului. Pentru a-l putea amagi si insela pe Om, satan avea nevoie de un mijloc prin care sa dovedeasca contrariul a ceea ce poruncise Dumnezeu Omului sa nu faca. Astfel, din gradina Edenului, el a ales Pomul cunostiintei binelui si raului, pom ce devine unealta caderii omului in pacat. In mod similar, cu ocazia sarbatorii craciunului, mosul nu ar avea acelasi farmec si mai ales aceeasi putere de convingere asupra oamenilor daca nu ar exista si instrumentele de inselare, bradul, respectiv darurile, care se poate spune ca preiau rolul rodului din Pomul cunostintei binelui si raului.
Alegerea bradului, dintre toti ceilalti copaci, nu este una intamplatoare, acesta pastrandu-si culoarea verde in tot timpul anului, semnificand ideea de vesnicie, de nemurire, care insa se anuleaza, o data cu intrarea lui in casele oamenilor, la fel cum s-a intamplat in Gradina cea din Eden, cand, Pomul cunostintei binelui si raului si-a pierdut vesnicia o data cu folosirea sa de catre satan ca unealta de inselare a omului:"Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul." (Geneza 3;3-5)
Un alt element care ne poate duce cu gandul la satan il reprezinta beteala sub forma de spirala, de sarpe, care impodobeste bradul de craciun:"Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?" (Geneza 3;1)
De asemenea, steaua asezata in varful bradului poate fi privita tot ca un element de imitatie a lui satan, cel denumit si stea stralucitoare: "Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!" (Isaia 14;12), care acaparand Pomul cunostintei binelui si raului, a dorit sa ia locul Fiului lui Dumnezeu, “Luceafarul stralucitor de dimineata”: "Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, steaua care străluceşte dimineaţa." (Apocalipsa 22;16)
Si sa mai luam in calcul inca un aspect Biblic foarte interesant ceea ce omului ii scapa din vedere si anume ca prin celebrarea acestor sarbatori pe care intreaga omenire o traieste intens cu un mare patos, faptul ca aceasta asteptare aduce o data cu ea momente de o asa zisa bucurie care din punctul nostru de vedere este falsa, o dezlegare la bunastare materiala, dezmat, distractie, mancare, renumitele cadouri...si asa mai departe, toate aceste aspecte creeindu-i omului o stare de bucurie, de traire intensa fara nici macar cea mai mica farama de SUFERINTA! Suferinta reprezinta cheia mantuirii pentru un om, iar toate exemplele biblice arata cum ca toti Apostolii, toti Proorocii, sa nu mai uitam cel mai important exemplul Mantuitorului Cristos, toti oamenii ce au fost cu Dumnezeu si au urmat calea lui Dumnezeu, au suferit din toate punctele de vedere (materiel, trupeste...), umbland si traind alaturi de Dumnezeu, neexistand starea de bucurie si sa nu mai vorbim de starea de destrabalare in care a ajuns omenirea din zilele noastre, denumite de Biblie: ZILELE DIN URMA...


SA ACCEPTAM O MINCIUNA??? Pentru ce??? sa ne vindem sufletele acceptand si iubind minciuna??? 
Nadajduim ca cele exprimate mai sus va vor determina sa reflectati din nou la mesajul acestor sarbatori de iarna si mai ales sa constientizati ca satan se foloseste intotdeauna de lucrurile frumoase si placute pentru a duce in ratacire sufletele slabe. Inchinati-va Adevaratului Dumnezeu care nu se vede! "Iar credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute." (Evrei 11;1)


1. MOS CRACIUN = MINCIUNA! 2. MOS CRACIUN = IDOL! 3. MOS CRACIUN = FALSITATE! 4. MOS CRACIUN = NEGOT!5. MOS CRACIUN = FATARNICIE!

6. MOS CRACIUN = MAGIE!
7. MOS CRACIUN = AMAGIRE!
8. MOS CRACIUN = PLACERI!
9. MOS CRACIUN = BABILON! (http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=18 )
10.MOS CRACIUN = SATAN = HO,HO,HO = 666 
Multumim tuturor care au avut rabdarea de a citi acest articol. Suntem constienti in mod exact ca datorita acestor adevaruri scoase la Lumina, vom fi vazuti cu ochi negativi, mai mult sau mai putin cahiar urati din partea oamenilor, insa acest lucru nu ne poate bucura, deoarece confirma ceea ce Sfanta Scriptura ne invata:

Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra. (Ioan.15:18)
Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea. (Ioan.15:19)

MANTUITORUL SPUNE: " CAUTATI ADEVARUL SI ADEVARUL VA VA FACE LIBERI!"
21. Binele si Raul / A fi BUN - Jun 10, 2012 3:53:00 PM


Doua Cai: Binele si Raul"Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit." (Geneza 3;16-17)

Ce este in esenta BINELE? Ce este in esenta RAUL? Ce inseamna “A FI BUN”?

Asa cum se poate observa in versetele de mai sus, din Cartea Genezei, in porunca data omului in Gradina cea din Eden, Dumnezeu interzice categoric sa se ia din pomul cunostintei, atat din partea de rau cat si din partea de bine. In mod evident, la o prima vedere, se ridica intrebarea de ce omului ii este interzis sa se atinga de bine, si mai mult, de ce omul si-ar pierde Viata Vesnica in momentul in care ar manca din rodul Pomului.
Binele si raul reprezinta cele doua stari definitorii pentru om in aceasta viata, acestea avand la baza cunoasterea preluata din Pomul cunostintei binelui si raului. Transpusa pe pamant, aceasta cunoastere presupune totalitatea cunostintelor raportate la materie, timp si spatiu. Un posibil raspuns la intrebarea de ce binele, in esenta, nu este BUN sau indeajuns pentru ca omul sa poata avea parte de mantuire, se regaseste in versetul de mai jos:
"Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Iisus Cristos." (1 Tesaloniceni 5;23)

Asa cum se arata in versetul de mai sus, omul se compune din trei parti distincte, si anume : TRUP, SUFLET, DUH.                                                                                     

Trupul si sufletul, aflate in stransa interdependenta, stau la baza existentei omului in materie, timp si spatiu. Totodata, trupul si sufletul sunt coordonate de cele sase simturi precum si de cele trei tipuri de iubiri: eros, phileo si storje. Toate acestea nu sunt statornice si pot “oscila” intrucat sunt subordonate materiei si timpului, aflate in continua miscare. In consecinta, binele sau raul savarsit de om pe latura trupeasca sau sufleteasca poate fi perceput diferit in functie de circumstante. Astfel, binele facut de cineva va fi socotit pozitiv din punct de vedere lumesc, subiectiv, insa in acelasi timp, acel bine poate fi perceput drept un rau din perspectiva biblica, obiectiva. (de exemplu: o persoana va considera ca face un bine oferind un cadou cuiva, cu prilejul cinstirii unei zile idolatre, insa in realitate, aceasta savarseste un lucru care contravine invataturilor biblice, fapta sa devenind un rau). Binele poate fi considerat starea de inceput a raului, in timp ce raul devine starea finala a binelui initial!

”Un fruntaş a întrebat pe Iisus: Bunule Învăţător, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică? Pentru ce Mă numeşti bun? i-a răspuns Iisus. Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu.” (Luca 12;18-19)

A fi BUN reprezinta o stare de sine statatoare care se regaseste doar in partea de duh a omului aflata in stransa legatura cu Divinitatea, in plan nevazut, imaterial. Legatura duhului cu Divinitatea are la baza principii statornice, bine definite, prin, si in Dragostea Agape descrisa de apostolul Pavel in 1 Corinteni, capitolul 13:
“Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.”

Orice crestin care se regaseste in aceste atribute se poate identifica cu natura divina. Asa cum se arata in Evanghelia lui Luca, Mantuitorul le spune celor de fata ca doar Dumnezeu poate fi BUN, fara ca Acesta sa se excluda, Fiul facand parte din Divinitatea creatoare reprezentata prin UNUL. Din cauza slabiciunii celor din acea vreme, Iisus alege sa il numeasca BUN doar pe Dumnezeu si sa isi insuseasca postura de om astfel incat sa nu devina pricina de poticnire, cu atat mai mult cu cat cei de fata nu Il recunosteau decat pe Dumnezeu.

In concluzie, cele descrise mai sus se pot cuprinde in urmatoarele:

RAUL: il defineste pe omul lumesc, trupesc si implicit lumea care practica faptele firii pacatoase:
"Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute, şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, sectele, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările, şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu." (Galateni 5;19-21)

BINELE: il defineste pe omul sufletesc, aflat in stare de lapte duhovnicesc:
"Căci voi, care de multă vreme s-ar fi cuvenit să fiţi învăţători, aveţi iarăşi trebuinţă ca cineva să vă înveţe cele dintâi începuturi ale cuvintelor lui Dumnezeu şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare. Pentru că oricine se hrăneşte cu lapte este nepriceput în cuvântul dreptăţii, de vreme ce este prunc; " (Evrei 5;12-13), precum si pe omul firesc, acestia, uneori, din cauza slabiciunii, ajungand sa practice si raul.

A FI BUN: il defineste pe omul duhovnicesc, aflat in stare de hrana tare:
"Iar hrana tare este pentru cei desăvârşiţi, care au prin obişnuinţă simţurile învăţate să deosebească binele şi răul" (Evrei 5;14) care pune in practica intotdeauna Dragostea Agape, descrisa de apostolul Pavel in 1 Corinteni, capitolul 13 sau in Epistola catre Galateni:
"Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege." (Galateni 5;22-23)22. Icoana "Cina cea de Taina" - May 13, 2012 3:40:00 PM
Icoana Cina cea de TainaNimic nu este intamplator in aceasta viata. Daca iubim cu adevarat Cuvantul Scripturii, Dumnezeu ne va iubi si El si ne va revela intotdeauna raspunsul la orice nelamurire pentru a ne arata Adevarul.  De cele mai multe ori, contrar invataturii biblice, lumea se indeparteaza de Cuvant si nu doreste sa-l cerceteze si sa-l inteleaga pentru a descoperi Adevarul.
Acest lucru este valabil si atunci cand vorbim despre Cina cea de Taina, insa nu cu referire la actul ritualic propriu-zis care s-a
desfasurat in perioada in care Mantuitorul s-a aflat pe acest pamant, ci despre icoana ca si obiect, ca si reprezentare in mod vazut a acelui episod la care o parte din lumea crestina se inchina. 

La o prima vedere, nu ar parea nimic grav in aceasta acceptare si “inchinare falsa”, din simplul motiv ca oamenii nu doresc sa afle Adevarul sau cel putin nu cauta sa cerceteze si sa perceapa daca aceasta inchinare prezinta suport biblic. Mai mult decat atat, daca ar exista putina atentie din partea celor ce se inchina acestei icoane si s-ar da cu adevarat credibilitate versetelor biblice, acestia ar putea afla cu usurinta definitia CREDINTEI si implicit i-ar da valoare:“Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare in lucrurile care nu se văd. ” (Evrei 11;1) 

Insasi denumirea Cina cea de Taina ne indica in mod clar ca aceasta cina a reprezentat o TAINA, si prin urmare, o taina nu poate fi descoperita oricui, cu atat mai putin lumii. Exista multe versete biblice in care se arata ca inchinarea fata de Divinitate, in mod vazut, denota opusul adevaratei credinte si mai ales, o inversare a valorilor, omul ajungand sa se inchine materiei al carei stapan, satan, la randul sau, a dorit dintotdeauna sa ii ia locul lui Dumnezeu pentru ca omul sa i se inchine lui. (Ieremia, capitolul 10)
Mai mult, este usor de sesizat faptul ca in majoritatea icoanelor ilustrand Cina cea de Taina, se regaseste si personajul negativ Iuda, cel ce l-a vandut pe Iisus, si care, potrivit Scripturii, il intruchipeaza pe satan. 
"Dar Satana a intrat în Iuda, zis şi Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprezece." (Luca 22;3)
"Dar iată că mâna vânzătorului Meu este cu Mine la masa aceasta." (Luca 22;21)
In acest fel, fara nici un dubiu, omul ajunge in mod indirect sa i se inchine lui satan, chiar daca nu poate sau nu doreste sa recunoasca aceasta realitate incontestabila.
Pe langa acest aspect extrem de semnificativ, o asemenea inchipuire umana, precum Cina cea de Taina, transpusa in mii de reprezentari, distincte de la o pictura la alta, poate genera foarte usor si alte erori, detalii false, care se situeaza in contradictie flagranta cu ceea ce ne invata Cuvantul lui Dumnezeu.  
Un alt exemplu la fel de nepotrivit din punct de vedere biblic consta in expunerea lui Iisus si a ucenicilor Lui ca purtand par lung. Invataturile Noului Testament in aceasta directie sunt clare si dovedesc ca un astfel de neadevar, strecurat de om, mai mult sau mai putin voit, este total deplasat in ceea ce priveste reprezentarea fizica a barbatului si mai ales poate fi privit drept o blasfemie la adresa Fiului lui Dumnezeu.
"...nu va invata chiar si firea ca e rusine ca barbatul sa poarte parul lung?..." (1 Corinteni 11;14)
De asemenea, nu trebuie omis si faptul ca in aceste icoane, Fiul lui Dumnezeu este de fiecare data pictat sub o infatisare frumoasa, atragatoare, aspect care contravine inca o data versetelor biblice. “...infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa...” este doar o parte din descrierea pe care prorocul Isaia o face Mantuitorului Iisus Cristos: 
"El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă."...Isaia 52:14 " După cum pentru mulţi a fost o pricină de groază – atât de schimonosită Îi era faţa şi atât de mult se deosebea înfăţişarea Lui de a fiilor oamenilor – e, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă." (Isaia 53;2)
In concluzie, oamenii inchinatori de rand si nu numai, fiind prea slabi sau mandri sa inteleaga si sa accepte aceste adevaruri biblice, vor continua sa se inchine icoanei si implicit vanzatorului lui Iisus, nimeni altul decat intruchiparea lui satan.

23. Calea, Adevarul, Viata - Feb 13, 2012 9:28:00 PM


The Way, The Truth, and The LifeIn Evanghelia lui Ioan, Domnul Iisus Cristos spune:
“Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.” (Ioan 14;6)
Cele trei reprezentari duhovnicesti ale Domnului Iisus Cristos, CALEA, ADEVARUL, VIATA, raportate la Divinitatea creatoare din Cer, Tatal, Fiul si Duhul Sfant, capata o alta semnificatie atunci cand le privim sub aspect uman, prin prisma celor trei lucrari distincte ale Divinitatii de salvare a omului de sub puterea pacatului:1. Lucrarea Tatalui pe pamant, care s-a realizat in mod direct cu poporul evreu, prin intermediul Legii date lui Moise.2. Lucrarea Fiului pe pamant, care a implicat nu doar poporul evreu cat si o parte dintre neamuri.
3. Lucrarea Duhului Sfant pe pamant, desfasurata doar cu neamurile, la nivel nevazut, prin puterea Mangaietorului.
1. In Vechiul Testament, Dumnezeu a lucrat la nivel vazut cu poporul evreu, prin tot felul de semne si minuni:"Fiindcă şi iudeii cer semne, iar elinii caută înţelepciune." (1 Corinteni 1;22)
Evreii il recunosteau doar pe Dumnezeu drept Salvator al poporului de sub puterea pacatului, Legea instituita prin Moise constituind dreptarul lor. Dumnezeu Tatal a scos poporul evreu din Egipt de sub robia propriu-zisa a lui faraon si de asemenea, la nivel spiritual, l-a eliberat de sub puterea idolatriei. Prin urmare, se poate spune ca Dumnezeu Tatal reprezinta CALEA de iesire, de salvare, pentru acest  popor.


“Dar voi ziceţi: "Calea Domnului nu este dreaptă". Ascultaţi, casa lui Israel: Oare calea Mea nu este dreaptă, sau nu sunt drepte căile voastre?” (Ezechiel 18;25)“El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: "Îndreptaţi Calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul.” (Ioan 1;23)
2. In Noul Testament, Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, este Cel care aduce doua porunci noi atat poporului evreu cat si neamurilor, implinind astfel Legea Vechiului Testament prin “Legea Dragostei”. Totodata, El este Mijlocitorul intre Dumnezeu si Duhul Sfat, pregatind Calea pentru noua lucrare a Mangaietorului ce avea sa inceapa o data cu jertfa si invierea Lui. In acest sens, se poate concluziona ca Iisus Cristos reprezinta VIATA cea noua de care va avea parte orice om, prin moartea si invierea Sa:
“Şi Iisus i-a zis: Eu sunt Invierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.” (Ioan 11;25)
3. In ceea ce priveste ADEVARUL, Acesta este adus la lumina de catre Domnul Iisus Cristos, fiind vorba despre Duhul Sfant - Mangaietorul. Acest Adevar nu poate fi inteles de catre lume intrucat asa cum ne arata si Mantuitorul:
“Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.” (Ioan 16;13)

De asemenea, Adevarul este reprezentat si de Invatatura Noului Testament, mai exact Invatatura insuflata de Dumnezeu din momentul coborarii Duhului Sfant, la Cincizecime.(Faptele Apostolilor, capitolul 2)
24. Credinta, Nadejdea, Dragostea - Jan 13, 2012 9:46:00 AM

1 Corinteni capitolul 13, Dragostea Agape"Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea:" (1 Corinteni 13;13)

Ati incercat vreodata sa gasiti un raspuns la intrebarea care reiese din versetul de mai sus: de ce Dragostea este considerata mai mare decat credinta, respectiv nadejdea?  Analizand versetele biblice, se poate observa foarte clar ca atata timp cat traieste pe acest pamant si se afla pe calea lui Dumnezeu, crestinul nu poate fi mantuit daca nu are la baza atat credinta, cat si nadejdea.
Avand in vedere acest aspect, totusi, Pavel face o distinctie intre Dragoste, credinta si nadejde, situand Dragostea mai presus decat celelalte doua. Prin urmare, daca din punct de vedere uman, nu exista diferente intre aceste trei virtuti care trebuie sa il defineasca pe un adevarat crestin, singura delimitare si implicit intelegerea versetului, se poate realiza  doar din perspectiva duhovniceasca.
Pentru a ajunge la mantuire, crestinul are nevoie pe tot parcursul vietii sale de Credinta:
"Şi i-a zis: Scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit." (Luca 17;19)

Pentru a avea parte de mantuire, crestinul are nevoie atata timp cat traieste pe acest pamant, de Nadejde:
"Căci prin nădejde ne-am mântuit..." (Romani 8;24)
Pentru a intra in viata vesnica, crestinul are nevoie de Dragoste: 
"Dragostea nu va pieri niciodata..." (1 Corinteni 13;8)
Dragostea pe care apostolul Pavel o descrie in Epistola catre Corinteni cuprinde atribute si virtuti care trebuie sa se regaseasca in mod obligatoriu in viata practica a oricarui crestin: "Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul." (1 Corinteni 13;3-7)
Aceste atribute si virtuti reprezinta un "bagaj" pe care duhul omului il acumuleaza de-a lungul vietii sale pe acest pamant, "bagaj" pe care il va pastra si in viata alaturi de Dumnezeu.

Dupa moartea si invierea sa, crestinul nu va mai avea nevoie de Credinta si Nadejde care au functionat si au avut valoare doar in existenta sa pamanteasca. O data ajuns in Imparatia lui Dumnezeu, crestinul ramane doar cu aceasta Dragoste, care in fond il reprezinta pe Dumnezeu:
"Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4;8)
In concluzie, Credinta, Nadejdea si Dragostea sunt definitorii si prezinta aceeasi insemnatate pentru mantuirea crestinului atata timp cat acesta se afla pe acest pamant, lucru intarit si prin folosirea adverbului "acum"  la inceputul versetului 13 din capitolul 13 al Epistolei catre Corinteni, iar Dragostea devine "cea mai mare"  intrucat reprezinta fundamentul vietii in Imparatia lui Dumnezeu.
25. Nunta, ziua de nastere, inmormantarea, botezul - Dec 15, 2011 8:47:00 AMNunta, ziua de nastere, inmormantarea, botezulBotezul, nunta, inmormantarea, ziua de nastere, ziua onomastica si toate celelalte prilejuri de a celebra sau de a comemora omul sunt sarbatori instituite de-a lungul timpului, cu o conotatie strict pamanteasca, fara a avea suport biblic sau vreo legatura cu Divinitatea. In esenta, toate aceste omagieri, mult asteptate, in aparenta par a fi inofensive,  insa din punct de vedere biblic,  scot in evidenta aspecte negative precum:  falsitate, mandrie, slabiciune si nu in ultimul rand satisfacerea poftelor firii pacatoase.
Aceste ocazii de regasire familiala precum si de socializare si relationare cu lumea sunt descrise de Scriptura ca fiind negative:
“Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui. Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă.” (Romani 14;5,6)  
“Voi păziţi zile, luni, vremuri şi ani. Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.” (Galateni 4;10-11)
Mai mult, versetele biblice accentueaza pericolul la care sunt expusi cei care se implica in astfel de practici, acestia putand deveni foarte usor, asa cum ne arata Mantuitorul, fatarnici sau pricina de poticnire:
1. Nunta In Evanghelia lui Luca se spune:“Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau şi  se maritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi”. (Luca 17;26)
2. Ziua de nastereIov isi blestema ziua de nastere:"După aceea, Iov a deschis gura şi a blestemat ziua în care s-a născut. A luat cuvântul şi a zis: "Blestemată să fie ziua în care m-am născut şi noaptea care a zis: "S-a zămislit un copil de parte bărbătească.” Prefacă-se în întuneric ziua aceea, să nu Se îngrijească Dumnezeu de ea din cer şi să nu mai strălucească lumina peste ea! S-o cuprindă întunericul şi umbra morţii, nori groşi să vină peste ea, şi neguri de peste zi s-o înspăimânte! Noaptea aceea! S-o acopere întunericul, să piară din an, să nu mai fie numărată între luni!" (Iov, capitolul 3)
Ieremia, de asemenea, isi blestema ziua in care s-a nascut:
“Blestemată să fie ziua când m-am născut! Ziua în care m-a născut mama să nu fie binecuvântată! Blestemat să fie omul care a adus vestea aceasta tatălui meu: "Ţi s-a născut un copil de parte bărbătească” şi l-a umplut de bucurie cu ea!" (Ieremia 20;14-15)
Irod a ordonat sa i se taie capul lui Ioan Botezatorul in timpul ospatului dat in cinstea zilei sale de nastere:“Dar, când se prăznuia ziua naşterii lui Irod, fata Irodiadei a jucat înaintea oaspeţilor, şi a plăcut lui Irod. De aceea i-a făgăduit cu jurământ că îi va da orice va cere. Îndemnată de mama sa, ea a zis: "Dă-mi aici, într-o farfurie, capul lui Ioan Botezătorul!" Împăratul s-a întristat; dar din pricina jurămintelor sale, şi de ochii celor ce şedeau la masă împreună cu el, a poruncit să i-l dea. Şi a trimis să taie capul lui Ioan în temniţă. Capul a fost adus într-o farfurie, şi dat fetei, care l-a dus la mama sa.” (Matei 14;6-12)

3. InmormantareaIisus Cristos ii spune unuia dintre ucenici :“Un altul, care era dintre ucenici, I-a zis: "Doamne, dă-mi voie să mă duc mai întâi să îngroppe tatăl meu." "Vino după Mine”, i-a răspuns Isus, "şi lasă morţii să-şi îngroape morţii.” (Matei 8;21-22)
4. BotezulApostolul  Petru descrie semnificatia duhovniceasca a adevaratului Botez :“Imaginea aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Cristos” (1 Petru 3;21)
Mai multe detalii despre adevaratul inteles al Botezului le puteti vizualiza accesand acest link: http://www.strainisicalatori.blogspot.com/2010/12/studiu-biblic-botezul.htmlPe langa aceste exemple biblice incontestabile exista si cazuri elocvente din viata reala ce scot in evidenta gravitatea si consecintele tragice ale practicarii ritualice a botezului: http://www.youtube.com/watch?v=sQdyI37364w&feature=youtu.be
In concluzie, toate aceste sarbatori lumesti nu au nici cea mai mica legatura cu ceea ce ne invata Cuvantul lui Dumnezeu. Scopul acestora il reprezinta “slavirea” omului sub diverse forme, acesta avand parte de toata cinstea si onoarea celor din jur, lucruri care in mod indubitabil il vor determina pe om sa se simta superior si ii vor amplifica la maxim sentimentul mandriei. In acest sens, Biblia este foarte transanta si ne avertizeaza care sunt consecintele practicarii unor asemenea fapte:  
“Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute, şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările, şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.” (Galateni 5;19-21)